Vesti > Politika

Vučić sa novoizabranim predsednikom INDONEZIJE o jačanju saradnje dve zemlje (FOTO)

Vučić je izrazio posebnu zahvalnost Indoneziji na principijelnoj podršci očuvanju suvereniteta i teritorijalne celovitosti Srbije

Izvor: K1info

Autor: Mina Duduković

29/07/2024 > 14:10

podeli vest:

Vučić sa novoizabranim predsednikom INDONEZIJE o jačanju saradnje dve zemlje (FOTO)
Prabovo Subijanto i Aleksandar Vučić - Foto: Printscreen Instagram/buducnostsrbijeav


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa izabranim predsednikom Indonezije i aktuelnim ministrom odbrane te zemlje Prabovom Subijantom i istakao da je Srbija zainteresovana za dalje jačanje političkog dijaloga, kao i za razvoj i podsticanje privredne i saradnje u svim oblastima od obostranog značaja.

- Sa izabranim predsednikom Republike Indonezije i ministrom odbrane te zemlje  Prabovom Subijantom razgovarao sam o putevima daljeg razvoja naših tradicionalno prijateljskih odnosa, kao i o jačanju sveukupne saradnje između Srbije i Indonezije. Ova poseta daje značajan podsticaj za dalje unapređenje bliskih odnosa i saradnje naših zemalja - napisao je Vučić na instagram nalogu buducnostsrbijeav.

Vučić je izrazio posebnu zahvalnost Indoneziji na principijelnoj i doslednoj podršci očuvanju suvereniteta i teritorijalne celovitosti Srbije, koja se ogleda i u podršci koju nam ta zemlja pruža u međunarodnim organizacijama.

 

- Kao i na podršci koju nam je dala tokom procesa odlučivanja u okvoru Asocijacije nacija Jugoistočne Azije u vezi sa našim zahtevom za pristupanje Ugovoru o prijateljstvu s ciljem da dodatno osnažimo političke odnose i sveukupnu saradnju sa članicama ASEAN - napisao je Vučić.

Predsednik je uputio izabranom predsedniku Subijantu najsrdačnije čestitke povodom izbora na dužnost predsednika te zemlje.

- Duboko sam uveren da će pod njegovim rukovodstvom, prijateljska Indonezija postići nove velike uspehe na putu sveukupnog napretka i blagostanja - dodao je Vučić.

BONUS VIDEO: 

Ostavite komentar