Vesti > Politika

Gojković: Protest nije protiv mogućeg rudarenja litijuma, već protiv napretka Srbije

Istakla je da je to "prava istina koja se ne može dugo sakrivati od građana Srbije"

Izvor: K1info

Autor: Nemanja Negovanović

11/08/2024 > 00:00

podeli vest:

Gojković: Protest nije protiv mogućeg rudarenja litijuma, već protiv napretka Srbije
Foto: Tanjug/Nenad Mihajlović


Predsednica Pokrajinske vlade Maja Gojković rekla je večeras da je nedopustivo u 21. veku, u jednoj evropskoj i demokratskoj zemlji, da neko želi nasilno i putem ulice da osvoji vlast, ocenjujući da je to cilj protesta protiv rudarenja litijuma..

- Iza protesta protiv potencijalnog iskopavanja litijuma ne stoje ni struka, niti iskreni borci za zaštitu prirode i zdravo životno okruženje, već oni koji žele da dođu na vlast bez izbora i uvažavanja principa i načela demokratije i volje većine građana. Nije ovo protest protiv eventualnog rudarenja litijuma, koga će biti ili neće za par godina, zavisno šta stručni timovi budu zaključili, nego je ovo protest protiv napretka Srbije, Ekspa 27, političke i ekonomske stabilnosti i mira, reči koja je danas vrednija od zlata - navela je Gojkovićeva.

Istakla je da je to "prava istina koja se ne može dugo sakrivati od građana Srbije". 

Srećom po našu zemlju, kako je navela, ni ovaj pokušaj nasilnog dolaska na vlast pojedinaca i grupa bez ikakvog političkog programa, koji imaju samo jedan cilj - srušiti s vlasti Aleksandra Vučića, nema nikakvu podršku u narodu, saopštila je Pokrajinska vlada.

- Srbija je demokratska zemlja, koju vode ljudi koji znaju šta je patriotizam i odgovorna politika koja donosi bolji život i veći standard, čemu svedočimo u poslednjoj deceniji. I zato ni ovaj, niti bilo koji drugi slični pokušaji destabilizacije Srbije i dolaska na vlast mimo izbora, neće proći - istakla je Gojković.

BONUS VIDEO: 

Ostavite komentar