Vesti > Politika

Vučić sa Lajčakom u Beogradu: U toku su važni razgovori (FOTO)

Sastanak se održava u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike

Izvor: K1info

Autor: Mina Duduković

10/09/2024 > 10:33

podeli vest:

Vučić sa Lajčakom u Beogradu: U toku su važni razgovori (FOTO)
Foto: Tanjug/Sava Radovanović


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslavom Lajčakom.

Sastanak se održava u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike.

Lajčak je u ponedeljak rekao da će, nakon Prištine, posetiti Beograd, kako bi pripremio naredni sastanak "u okviru dijaloga o normalizaciji odnosa" dve strane u Briselu. 

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

 

Lajčak je u ponedeljak najavio da će, nakon Prištine, posetiti Beograd, kako bi pripremio naredni sastanak "u okviru dijaloga o normalizaciji odnosa" dve strane. On je na Fejsbuku, sumirajući prethodnu nedelju, naveo da je, nakon Bledskog strateškog foruma, boravio u Prištini radi pripreme narednog sastanka glavnih pregovarača u Briselu. Premijer Miloš Vučević rekao je u ponedeljak da se posle dolaska Lajčaka u Beograd vrlo brzo očekuje i sastanak u Briselu i da će se tada čuti konkretnije stvari o postupcima Prištine.

- Videćemo kakve će vesti (Lajčak) doneti, mislim da nas vrlo brzo čeka i sastanak u Briselu, i da su u pitanju dani kada ćemo čuti mnogo konkretnije stvari oko toga, a nadam se da (premijer privremenih institucija samouprave Aljbin) Kurti neće nastaviti ovaj svoj neodgovorni niz poteza - rekao je Vučević novinarima.

Ostavite komentar