Vesti > Politika

Ministar Mali ambasadore ARAPSKIH ZEMALJA upoznao sa projektom EKSPO 2027: "Biće ovo centar okupljanja sveta" (VIDEO)

Samo na Ekspo gradilištu imamo 388 radnika i 107 mašina, rekao je Mali

Izvor: K1info

Autor: Kristina Jokić

10/09/2024 > 16:58

podeli vest:

Ministar Mali ambasadore ARAPSKIH ZEMALJA upoznao sa projektom EKSPO 2027: "Biće ovo centar okupljanja sveta" (VIDEO)
Foto: tanjug


Prvi potpredsednik vlade i ministar finansija Siniša Mali danas je na gradilištu projekta Ekspo 2027. ugostio ambasadore arapskih zemalja i upoznao ih sa tim projektom i mogućnostima da na najbolji način predstave svoje države u Beogradu 2027. godine.

- Očekujemo da će se na ovoj specijalizovanoj izložbi predstaviti više od 100 zemalja širom sveta, a prva pozivna pisma za njihovo učešće slaćemo krajem novembra - objavio je Mali na instragramu posle obilaska gradilišta.

Mali je naveo da mu je drago što je uprkos lošem vremenu, imao priliku da goste sprovede po gradilištu, kako bi se i lično uverili u veličinu tog projekta. Prema rečima ministra, trenutno na gradilištima Ekspa, stadiona i linijske infrastrukture radi ukupno 716 radnika, sa 227 mašina.

- Samo na Ekspo gradilištu imamo 388 radnika i 107 mašina. Svi radovi se odvijaju po planu, a negde smo i ispred predviđenih rokova - rekao je Mali.

Istakao je i da će Ekspo 2027 dati ogroman zamajac napretku i razvoju naše države, ekonomije i privrede.

- Organizacija svetske izložbe i izgradnja potrebne infrastrukture daće značajan doprinos rastu i daljem razvoju građevinske industrije, turizma, ugostiteljstva, u oblastima inovacija, modernih tehnologija, nauke, kulture, sporta i ojačaće međunarodnu poziciju naše zemlje - napisao je Mali.

Dodao je i da je ovo prilika da svetu pokažemo potencijal Srbije i našu sposobnost da budemo sjajan domaćin jedne od najvažnijih svetskih manifestacija.

- Postaraćemo se da za četiri miliona posetilaca organizujemo najzabavniji, najzanimljiiviji, najraznovrsniji i najedukativniji program, a da Ekspo 2027. na dalje bude centar okupljanja sveta, ali i mesto gde će porodice rado provesti vikend. Radujemo se svemu što dolazi i što ćemo moći da na najbolji način opravdamo poverenje koje nam je dato - naveo je ministar Mali.

BONUS VIDEO

Ostavite komentar