Vesti > Politika

Kućni pritvor za četvoricu srpskih mladića uhapšenih na severu KIM: Oni su saslušavani više sati...

Mladići se terete za napad na službeno lice, a uhapšeni su kada su se vraćali sa slavlja.

Izvor: K1info/kosovo-online.com

Autor: Milena Gačević

11/09/2024 > 21:11

podeli vest:

Kućni pritvor za četvoricu srpskih mladića uhapšenih na severu KIM: Oni su saslušavani više sati...
Foto: Tanjug/STR


Osnovni sud u Severnoj Mitrovici izrekao je meru kućnog pritvora četvorici srpskih mladića uhapšenih u noći između utorka i srede u tom gradu, preneli su medijima njihovi roditelji.

Sudija je odluku doneo nakon višesatnog saslušanja trojice od četvorice mladića, koje je počelo oko 14 sati.

Mladići se terete za napad na službeno lice, a uhapšeni su kada su se vraćali sa slavlja.

Advokat Nebojša Vlajić je za Tanjug naglasio da današnjom odlukom suda okrivljeni mogu biti samo delimično zadovoljni.

- Zadovoljni smo zbog toga što smo dokazali da bi određivanje mere pritvora bila preterana reakcija na jedan, u suštini nevažan događaj gde nažalost može da se zameri i jednoj i drugoj strani, ali da samo jedna strana izvuče posledice to ne bi bilo u redu -rekao je Vlajić.

Vlajić je naglasio da je sud odbio predlog tužioca da se okrivljenima odredi sudski pritvor i da će oni uskoro biti kod svojih kuća.

- Nakon toga videćemo šta će se dalje dešavati. Ovo je mala pobeda pravde jer ti ljudi imaju pravo da žive normalan život i da se vrate svojim porodicama  i svojim obavezama, a mala je zato što im je određen kućni pritvor, smatrali smo da ni to nije bilo potrebno - rekao je Vlajić.

Otac jednog od uhapšenih mladića, Srđan Jović naglasio je da je kao roditelj srećan zbog današnjeg epiloga dodajući da je ovo samo prvi korak u borbi da se nedužni mladići u potpunosti oslobode.

- Kao roditelj sam srećan jer smo pobedili, prvi korak je taj da su deca u kućnom pritvoru, moglo je i to da se izbegne ali na sreću nisu otišli u pritvor. Zahvaljujem se svim ljudima koji su danas bili ovde i koji su nam pomogli u zajedničkoj borbi da ipak ostvarimo neka prava. Mislim da smo dosta toga uradili i da treba da se borimo i dalje da ih potpuno oslobodimo od krivice za koje su nedužni - rekao je Jović.

Ranije danas veliki broj građana okupio se ispred policijske stanice u Severnoj Mitrovici u znak protesta zbog ovog hapšenja.

BONUS VIDEO:

Ostavite komentar