Vesti > Srbija

PROTEST PORODICA uhapšenih srpskih mladića ispred policijske stanice u KOSOVSKOJ MITROVICI: "Pustite nam decu!"

Okupljeni svoje nezadovoljstvo iskazuju duvanjem u pištaljke, uz povike, a istakli su i brojne transparente

Izvor: K1info

Autor: Mina Duduković

11/09/2024 > 11:03

podeli vest:

PROTEST PORODICA uhapšenih srpskih mladića ispred policijske stanice u KOSOVSKOJ MITROVICI: "Pustite nam decu!"
Foto: TANJUG/ Dopisnik KiM/ Milan Milicević/ bg


Članovi porodica, prijatelji i građani okupili su se jutros na protestu ispred policijske stanice u severnom delu Kosovske Mitrovice zahtevajući puštanje na slobodu četvorice srpskih mladića uhapšenih u utorak.

Okupljeni svoje nezadovoljstvo iskazuju duvanjem u pištaljke, uz povike "Pustite nam decu!" a istakli su i transparente "Policija Kurtilenda" i "Da li je EU zabrinuta?"

U severnom delu Kosovske Mitrovice u utorak oko ponoći je tzv. kosovska policija uhapsila četiri mladića srpske nacionalnosti, kojima je određeno zadržavanje do 48 sati zbog sumnje u navodni napad na službeno lice u vršenju dužnosti.

Na snimku koji se pojavio na društvenim mrežama može se videti kako puškom naoružani pripadnik tzv. kosovske policije brutalno hapsi jednog od srpskih mladića. 

Otac jednog uhapšenih mladića Srđan Jović ispričao je juče da su njegovom sinu prilikom hapšenja pripadnici kosovske policije naneli povrede, a da se sada nalazi u stanici u južnom delu grada.

On je dodao da je njegov sin takođe rekao advokatu da nije kriv za ono što mu se stavlja na teret i da je pre brutalnog hapšen i fizičkog nasrtaja na njih bilo samo verbalnog konflikta.

BONUS VIDEO: 


 

Ostavite komentar