Vesti > Politika

Ministar Đurić: Srbija se pridružuje sećanju na žrtve 11. septembra..., svet se suočava sa GLOBALNIM PRETNJAMA...

Srbija ostaje posvećena aktivnom učešću u svim međunarodnim mehanizmima i inicijativama za borbu protiv terorizma, dodao je

Izvor: K1info

Autor: Milena Gačević

11/09/2024 > 21:29

podeli vest:

Ministar Đurić: Srbija se pridružuje sećanju na žrtve 11. septembra..., svet se suočava sa GLOBALNIM PRETNJAMA...
Foto: TANJUG/ MSP/ nr


Ministar spoljnih poslova Srbije Marko Đurić izjavio je danas na 23. godišnjicu terorističkog napada na SAD da se Srbija pridružuje narodu Sjedinjenih Američkih Država i svih nacija koje su pretrpele tragične gubitke nevinih života tog kobnog 11. septembra 2001. godine i da je posvećena borbi protiv terorizma.

"Na ovu godišnjicu najsmrtonosnijeg terorističkog napada na američkom tlu, pridružujemo se narodu Sjedinjenih Američkih Država i svih nacija koje su pretrpele tragične gubitke nevinih života tog kobnog 11. septembra 2001. godine, u sećanju i odavanju počasti skoro 3.000 žrtava", napisao je Đurić na platformi X (Tviter).

Kako je naveo, nažalost, čak i 23 godine kasnije, svet nastavlja da se suočava sa ozbiljnim globalnim pretnjama dok terorizam ostaje neporažen.

"Krajnje je vreme da se svet ujedini u borbi protiv ovog zla i učini ga glavnim nacionalnim prioritetom za sve zemlje koje teže stabilnoj budućnosti i međunarodnim odnosima zasnovanim na mirnom suživotu i saradnji", istakao je on.

Prema njegovim rečima, Srbija ostaje posvećena aktivnom učešću u svim međunarodnim mehanizmima i inicijativama za borbu protiv terorizma u cilju obezbeđivanja bezbednijeg, mirnijeg sveta za buduće generacije.

BONUS VIDEO:



 

Ostavite komentar