Vesti > Politika

Predsednik VUČIĆ se obratio iz Njujorka: " Govoriću sutra na u Generalnoj skupštini kao 12 ili 13 govornik"

Dodao je da ćemo tako videti i šta će i koliko da govore oni koji budu pre njega držali govor

Izvor: K1info/kurir.rs

Autor: Anica Ninković

23/09/2024 > 17:47

podeli vest:

Predsednik VUČIĆ se obratio iz Njujorka: " Govoriću sutra na u Generalnoj skupštini kao 12 ili 13 govornik"
Foto: Tanjug/Sava Radovanović


Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obratio se iz Njujorka.

- Upravo smo završili razgovore sa predsenikom Kipra, on je bio gost ovde u Misiji Srbije u Njujorku. Zahvalan sam na doboroj saradnji. I on je bio zainteresovan za rešavanje kosovsko-metohijskog problema. Imali smo bratske, prijateljske razgovore. Pre toga smo imali početak ekonomskih razgovora sa Filipom Morisom. Oni će novih 100 miliona evra da ulože u našu zemlju. To je ogromna stvar - rekao je Vučić i dodao:

- Sa predsednikom Erdoganom smo imali sadržajan razgovor. Nismo se oko svega usaglasili, vezano sa KiM. Očekujemo njegovu posetu. Sve probleme bi trebalo u prijateljskom duhu da rešavamo. Na takav prijateljski način ćemo to i uspeti. 

- Krenućemo sa davanjem odlikovanja, vidim da su neki poludeli što odlikujemo ljude koji su štitili Srbiju. Vidim da bi oni to rado da nam zabrane pa govore u susednim zemljama kako smo mi izgubili, šta se to bunite ako smo izgubili? - istakao je Vučić.

Kako je predsednik dodao, biće još važnih razgovora. 

- Biće 30 do 40 nas različitih predstavnika iz celog sveta. Onda celu noć pripreme za sutra, vidim kako su svi zainteresovani za to ko će šta da kaže. Sad se gleda ko govori prvi, ko će šta da kaže, ko će da odgovori i tako dalje. Lavrovu su dali tek od četvrtka, ne bi li mu smanjili broj bilaterala, a kada će Rusi da govore, kada svi drugi... Mi imamo dobar slot. Ovde drugi govori predsednik Amerike uvek, Erdogan je treći, mi smo u prvih 12-13. Pa ćemo da vidimo šta će i koliko oni da govore, mi smo već tri puta menjali sve i jutros i sinoć, sutra ćemo imati finalnu verziju. Očelujem susret sa Džejkom Salivenom, verovatno najmoćnijim čovekom SAD - dodao je.

Dodao je da ćemo tako videti i šta će i koliko da govore oni koji budu pre njega držali govor.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je Srbija počela sa uspostavljanjem diplomatskih odnosa sa tri nove države, Tuvaluom, Kiribatijem i Gvajanom. 

- Sad, da li ćemo baš u Funafuti, glavnom gradu Tuvalua, ima svega 12.000 stanovnika, da li ćemo tamo da otvoramo svoj objekat ili ne. Ali uspostavili smo diplomatske odnose u Taravi, sa Kiribatijem, takođe i sa Gvajanom - rekao je Vučić u izjavi medijima u Njujorku, gde učestvuje na 79. zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

Naveo je da Srbija gotovo nikakve odnose nije imala sa Gvajanom, zbog naših prijateljskih odnosa sa Venecuelom.

- Tako da je veoma važno i veoma dobro da smo sada sa Džordžtaunom uspostavili dobre odnose i uspostavljamo po prvi put diplomatske odnose - zaključio je Vučić.
 

BONUS VIDEO:

Ostavite komentar