Vesti > Politika

VUČIĆ se sastao sa Hristodulidisom: "Zahvalio sam KIPRU na podršci teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije"

U narednim danima, predsednik će dodeliti odlikovanja svima onima koji su pomogli Srbiji po pitanju rezolucije o Srebrenici

Izvor: K1info

Autor: Anica Ninković

23/09/2024 > 23:00

podeli vest:

VUČIĆ se sastao sa Hristodulidisom: "Zahvalio sam KIPRU na podršci teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije"
Foto: Instagram Printscreen/buducnostsrbijeav


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednikom Kipra Nikosom Hristodulidisom u Njujorku.

- Srdačan susret sa Nikosom Hristodulidisom. Razmenili smo mišljenja o aktuelnoj geopolitičkoj situaciji i značaju UN, kao i o doprinosu koji sve zemlje članice mogu da daju u pronalaženju rešenja za postojeće izazove. Zahvalio sam Kipru na podršci teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije istakavši da naša zemlja, poštujući povelju UN i međunarodno javno pravo, daje punu podršku suverenitetu Kipra - napisao je Vučić na svom Instagram nalogu.

 

 

Dodao je da je govorio i o složenoj situaciji u Autonomnoj pokrajini KiM i zahvalio Kipru na nedvosmislenoj podršci našoj zemlji na putu ka EU.

- Saglasili smo se da je 79 zasedanje GSUN odlična prilika da se svetski lideri sastanu i razgovaraju o globalnim problemima sa kojima se svi susrećemo. Iskoristio sam priliku da pozovem predsednika Hristodulidisa da poseti Srbiju, čime bi nam učinio ogromnu čast i dao novi zamah našim sveukupnim odnosima - poručio je Vučić.

Prethodno, Vučić je razgovarao sa generalnim direktorom kompanije "Filip Moris" Jacekom Olčakom. Kasnije, tokom dana Vučić će dodeliti odlikovanje stalnom predstavniku Rusije pri Ujedinjenim nacijama Vasiliju Nebenzji.

U narednim danima, predsednik Vučić dodeliće odlikovanja svima onima koji su pomogli Srbiji po pitanju rezolucije o Srebrenici.

BONUS VIDEO:

Ostavite komentar