Vesti > Politika

BRNABIĆ će zakazati SEDNICU o predlogu ZABRANE istraživanja i iskopavanje LITIJUMA! Evo i kada

Na konferenciji za novinare u holu Skupštine Srbije ranije danas, ona je rekla da je krivica za to na opoziciji

Izvor: K1info

Autor: Anica Ninković

30/09/2024 > 19:00

podeli vest:

BRNABIĆ će zakazati SEDNICU o predlogu ZABRANE istraživanja i iskopavanje LITIJUMA! Evo i kada
Foto: Tanjug/Sava Radovanović


Predsednica Narode skušptine Ana Brnabić će, čim se steknu zakonski uslovi, a to jedan minut nakon ponoći, zakazati sednicu o predlogu zakona o zabrani istraživanja i iskopavanja litijuma i bora za ponedeljak, 7. oktobar 2024. godine, nezvanično saznaje Tanjug.

Da podsetimo, predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da po svemu sudeći neće biti vremena da se tokom vanrednog zasedanja raspravlja o izmenama i dopunama Zakona o rudarstvu i geološkim istraživanjima koji je podnela grupa od 86 opozicionih poslanika, a kojima je predložena zabrana istraživanja i eksploatacije litijuma i bora.

Na konferenciji za novinare u holu Skupštine Srbije, Brnabić je rekla da je krivica za to na opoziciji, koja je, kako je rekla, učinila sve da odugovlači rapravu o rebalansu budžeta na Drugom vanrednom zasedanju Skupštine Srbije.

- Sve su učinili u poslednjih šesta dana, iskoristili su sve moguće instrumente da se sednica ne završi na vreme za vanredno zasedanje Skupštine Srbije o izmenama Zakona o rudarstvu i geološkim istraživanjima - rekla je Brnabić.

BONUS VIDEO:

Ostavite komentar