Vesti > Politika

SKANDAL! Hrvati BRUTALNO NAPALI Vučića, ali su samo priznali koliko je USPEŠAN i koliko mu ZAVIDE!

Sramni tekst počinje navodno kritikom Plenkovića, a sve u cilju da najstrašnije ocrni Vučića

Izvor: K1info

09/10/2024 > 22:55

podeli vest:

SKANDAL! Hrvati BRUTALNO NAPALI Vučića, ali su samo priznali koliko je USPEŠAN i koliko mu ZAVIDE!
Foto: K1info


Predsednik Republike Aleksandar Vučić danas je u Dubrovniku učestvovao na Samitu Ukrajina - Jugoistočna Evropa, a hrvatski mediji kao da su jedva dočekali prilku da ga ponovo napadnu, ali ovoga puta, čini se, jače nego ikad. Međutim, ako se izuzmu laži kojima su po "tisućiti" put ove godine oklevetali srpskog predsednika, sve ono što su mu zamerili može samo da služi na čast i ponos, kako Vučiću tako i celoj Srbiji!

Koliko njihova zloba i zavist nemaju granice, svedoči činjenica da je na sajtu Index.hr osvanuo tekst u kojem bez srama optužuju predsednika Srbije da održava prisne odnose sa Rusijom, i da je, kako su napisali, vrlo pežorativno "(bivši?) četnik"!

Ovaj mediji svoj sramni tekst počeo je navodno kritikom Andreja Plenkovića, a sve u cilju da najstrašnije ocrni Vučića.

- Ono što je Plenković danas napravio politički je katastrofalno. Aleksandar Vučić, obrijani četnik, nikako, nigde, nikada i ni u kojoj kombinaciji nije trebao da dobije poziv za posetu Dubrovniku. Aleksandra Vučića, čelnika zemlje koja i danas održava vrlo prisne odnose s Rusijom, a mediji pod njegovom kontrolom uveliko podržavaju ruski imperijalizam i rusku agresiju, zove se u Dubrovnik, dok se ne zove Zoran Milanović, hrvatski predsednika, po Ustavu sukreatora hrvatskespoljne politike.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

 

U sramnom tekstu dalje se navodi da je Vučić "najbliži Šešeljev saradnik".

- Plenković zove u Hrvatsku Vučića, godinama desnu ruku Vojislava Šešelja. Šešelj čak i danas, imate te izjave po srpskim medijima, Dubrovnik zove srpskim gradom.  Da se Hrvatska nije odbranila, da ona mala grupa hrvatskih branitelja nije zadržala Srđ i obranila Grad u jesen 1991., taj isti Vučić bi se danas bez ikakve griže savesti šepurio upravo po zamišljenom "srpskom Dubrovniku. Nije, naime, Vučić doživeo katarzu, jednostavno su njegovi izgubili rat - piše u skandaloznom tekstu.

Dalje, u brutalnom napadu, ovaj medij navodi:

- (Bivši?) četnik Vučić zove se u Dubrovnik, tamo leškari i fotografiše se, ceo događaj je već uveliko iskoristio za svoju ličnu propagandu.

Foto: TANJUG/ FOTO HINA/ TOMISLAV PAVLEK/ nr

 

Sve ove laži i napadi nisu bili dovoljni, očigledno, pa je navedeno, u hrvatskom stilu, da je Vučić davno trebao biti proteran iz Hrvatske!

- Aleksandar Vučić je davno trebao biti persona non grata u Republici Hrvatskoj. Taj obrijani četnik je postao član Srpske radikalne stranke 1993. godine. Godine 1995. godine postao je generalni sekretar stranke, a iste godine je posetio tada okupiranu Glinu, gde se "proslavio" govorom u kojem je okupljenima obećao da Srpska Krajina i Glina nikada neće biti Hrvatska. Pre nekoliko godina je isplivao i snimak Aleksandra Vučića iz 1995. na kojoj je sa Šešeljom na srpskim položajima iznad Sarajeva. Naoružan. Upravo je Aleksandar Vučić jedan od tih koji su glavni krivci za sve ratove i tragedije na području bivše Jugoslavije 90-ih godina. Stvarno neko misli da bi došlo do pobune u Hrvatskoj da ih ovi fini i školovani iz Srbije, u odelima, poput mladog Vučića, nisu huškali i nagovarali? - piše na ovom portalu, ali ni to nije bilo dovoljno napada i neistina, pa je autor ovog teksta napao još jače: 

- Vučić i njemu slični su napravili toliko zla svim narodima ovde (dugoročno, najviše srpskom narodu) da mu nikada ne bi trebao biti dozvoljen ulazak u Hrvatsku. Nikada. Da ova država ima imalo dostojanstva, da HDZ ima imalo hrvatskog nacionalnog ponosa, da Plenković ima imalo hrvatskog osećaja u sebi, Vučić ne bi nikada više došao na teritoriju Hrvatske. Previše je zla Vučić napravio, previše je krvi ovde proliveno upravo zbog njegove politike - da bi imao ikada pravo da se pojavi na području pod suverenitetom Republike Hrvatske - piše u ovom sramotnom tekstu. 

Foto: TANJUG/ FOTO HINA/ DARIO GRZELJ/ bg

 

Da autoru baš ništa nije sveto najbolje se vidi u sledećem pasusu.

- Naravno, naći će se i oni koji će braniti premijera Plenkovića, pa eto, Vučić je predsednik susedne države, samit je regionalan - i za takve imamo odgovor - mogao je Vučić da pošalje izaslanika. Ministra ili veleposlanika. Vučić je već iskoristio samit Ukrajina - jugoistočna Europa za svoje ciljeve. Pozvati u Dubrovnik Vučića, čoveka koji i dalje sa svojom državom koketira s Putinovim režimom, a ne pozvati izabranog predsednika Republike Hrvatske - potpuno je nedopustivo. A sada čitamo srpske medije o "moćnoj poruci" Vučića, on se još usuđuje i da komentariše iz samog Dubrovnika hrvatsku politiku! Plenković se ovim pozivanjem stavio na stranu jačanja kulta ličnosti Vučića u samoj Srbiji! Nedopustivo! Gde su sada sva ta udruženja hrvatskih branitelja, hoće li nešto reći? Šta bi bilo da je stvar drugačija, da je na vlasti SDP, a da HDZ ima predsednika države, pa da je šef SDP-a pozvao Vučića u Dubrovnik, a nije pozvao HDZ-u bliskog predsednika - imali bismo već nemire, šatore i štrajkove po trgovima.Ovo sve jako šteti cilju samog skupa. Ukrajina je napadnuta. Govorimo o suverenoj državi, osnivaču Ujedinjenih naroda, državi koja ima po Povelji UN-a svo pravo na obranu i kojoj treba pomoći na sve načine - uključujući i vojnu pomoć - piše Index.

Očigledno je da su hrvatski mediji hteli još jače da udare na Vučića, ali ono što su dalje napisali, može samo da služi Vučiću na ponos: 

- Vučić je dodatno i odbrusio Plenkoviću, a na kraju svoju politiku nije promenio ni centimetar: "Podržavamo teritorijalni integritet Ukrajine, ali ćemo istovremeno ostati bez uvođenja sankcija Rusiji. To je naša politika." 

I dok hrvatski mediji šire laži i mržnju, svi su oni, kao i predsednici celog sveta, dobro došli u našu zemlju. Kolege iz Hrvatske bi svakako više mogli da se pozabave svojim unutrašnjim problemima, nego što im toliko bode oči Aleksandar Vučić. 

Ostavite komentar