Vesti > Politika

PREDSEDNIK otvorio novi pogon: STO novih radnih mesta (VIDEO)

Vrednost investicije je 28,5 miliona evra, a pogon će se prostirati na površini od 6.310 metara kvadratnih.

Izvor: K1info

Autor: Mina Duduković

17/10/2024 > 13:45

podeli vest:

PREDSEDNIK otvorio novi pogon: STO novih radnih mesta (VIDEO)
Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić


Kompanija "Knaz Miloš" otvara novi proizvodni pogon za proizvode u PET ambalaži i limenkama, a predsednik Srbije Aleksandar Vučić obilazi fabriku u kojoj će kasnije biti održana svečanost.

Vrednost investicije je 28,5 miliona evra, a pogon će se prostirati na površini od 6.310 metara kvadratnih. Biće otvoreno i 100 novih radnih mesta.

Predsednik je izjavio da je otvaranje novog proizvodnog pogona kompanije ''Knjaz Miloš'' u Aranđelovcu velika investicija za Srbiju i da se ta kompanija prvi put modernizuje od 1997. godine.

- Imamo potpuno novi pogon, potpuno nova tehničko-tehnološka dostignuća. Srećan sam što smo kao država mogli da pomognemo i ovu investiciju. A biće više zaposlenih nego što im je potrebno, jer smo mi na tome insistirali. Oni su napravili proces tako automatizovan da su mogli i sa tri puta manje radnika, a na našu inicijativu su prihvatili sto radnika - rekao je Vučić u Aranđelovcu gde je prisustvovao svečanom otvaranju novog proizvodnog pogona kompanije ''Knjaz Miloš''.

Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić

 

Vučić je zahvalio porodici Paskvale koja je, kako je rekao, mnogo truda uložila u tu kompaniju i rekao da je srećan što video zaposlene u ''Knjazu'' koji, kako kaže, rade sa mnogo strasti i ljubavi prema kompaniji.

- Takvu strast i ljubav prema kompaniji sam malo gde video i zato je 'Knjaz Miloš' toliko uspešan. Mogli ste da vidite divne ljude koji su sa nostalgijom i ljubavlju pričali o kompaniji u kojoj su nekad radili i  to jeste rezultat - rekao je Vučić.

Dodao je da više nije važan samo broj zaposlenih već i koliki će izvoz i profit da bude i koliko će poreza Srbiji da plate. 

- Važno je koliko ćemo i poreza da naplatimo u trgovinama i u svemu drugom. Potpuno druga dimenzija, potpuno se sve promenilo u prethodnih 10, 20 i 30 godina - rekao je Vučić.

 

Kompanija "Knjaz Miloš" je među najvećim proizvođačima mineralne vode, bezalkoholnih i energetskih napitaka u Srbiji.
Sedište kompanije je u Aranđelovcu, gde je u Bukovičkoj Banji pre više od dva veka započela istorija korišćenja vode sa izvora.

U septembru 2022. kompanija "Knjaz Miloš" postala je zvanični proizvođač i distributer "Pepsi" brendova bezalkoholnih gaziranih napitaka za tržišta Srbije i Crne Gore.

U 2024, "Mattoni 1873", najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo od 46,43 odsto u "Knjaz Milošu", postavši jedini vlasnik vodećeg proizvođača mineralne vode i energetskih napitaka na domaćem tržištu.

Vrednost te transakcije kako je tada objavljeno bila je gotovo 90 miliona evra, pa tako danas "Knjaz Miloš a.d" posluje u okviru džoint venčer kompanije koju su osnovali "Mattoni 1873" i PepsiCo.

BONUS VIDEO: 

Ostavite komentar