Vesti > Politika

Kapa dole Aleksandru Vučiću! Brnabić: Đilas udelio kompliment spoljnoj politici predsednika Srbije!

Opozicija kod građana Srbije ima poverenje samo šest odsto

Izvor: K1info

Autor: Nemanja Petričević

21/10/2024 > 17:19

podeli vest:

Kapa dole Aleksandru Vučiću! Brnabić: Đilas udelio kompliment spoljnoj politici predsednika Srbije!
Foto: Tanjug/Sava Radovanović


Predsednica Skupštine Srbije i potpredsednica Glavnog odbora Srpske napredne stranke Ana Brnabić rekla je danas reagujući na tvrdnje predsednika Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa da je "Srbija sa Vučićem kolonija više država", da je time Đilas nevoljno udelio kompliment spoljnoj politici predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Kako je navela na mreži Iks, on je to uradio po ugledu na mnoge strane medije koji ovih dana pišu da je, svojom mudrom politikom, predsednik Vučić uspeo ono što danas nikom drugom u svetu ne polazi za rukom, a to je da vodi sopstvenu politiku i sedi na svojoj (srpskoj) stolici, a da Srbiju svi uvažavaju i da ona privlači nikada veće investicije.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

 

"Kaže Đilas- (Kristofer) Hil zadovoljan, (Emanuel) Makron zadovoljan, (Olaf) Šolc zadovoljan, brat Si (Si Đinping) zadovoljan, brat šeik (Muhamed bin Zajed al Nahjan) zadovoljan, (Vladmir) Putin zadovoljan, (Viktor)Orban zadovoljan, (Redžep Tajip) Erdogan zadovoljan, svi zadovoljni", napisala je Brnabić. 

Ona je ukazala da je Vučić to uspeo u svetu gde niko ni sa kim ne razgovara i svi se gledaju preko nišana, a gde je prijatelj tvog neprijatelja automatski tvoj još ljući neprijatelj.

 

 

"U takvom svetu je to Aleksandar Vučić uspeo - i to ne za sebe, već za Srbiju. Kapa dole Aleksandru Vučiću! A onda nastavlja generalni direktor opozicije - 'svi su zadovoljni osim Srbije i njenih građana", navela je Brnabić.

Ona je istakla da bi to bilo istina samo pod uslovom, kako je navela "da su Srbija samo on i vlasnik opozicije, gospodin Šolak".

"A nisu. I nikad neće biti. Što se građana tiče, prema istraživanju Demostata, dve trećine građana Srbije je zadovoljno 'svojim životom u celini', nezadovoljan je tek svaki deveti ispitanik (11 odsto), dok su kod ostalih osećaji pomešani. Većinski ne veruju nikom- osim predsedniku Vučiću", napisala je Brnabić.

Foto: pink printscreen

 

Ona je istakla da opozicija ima poverenje samo šest odsto.

"Kakva im je politika, da nema gazde Šolaka sa svojom medijskom mašinerijom, bilo bi ravno nuli (0). Po zaslugama. Kolege iz opozicije- neozbiljno je pisati tekstove o temama na kojima te demantuju, čak i strani mediji, a koji svakako Srbiji nisu preterano naklonjeni. Nemojte svaki put da budete veći katolici od pape", poručila je ona.

Đilas je u autorskom tekstu za portal Nova.rs izneo tvrdnju da je "sa Vučićem Srbija kolonija ne jedne nego više država".

Prema njegovim rečima, svi strani državnici i zvaničnici poput Makrona, Putina, Sija, Hila... su zadovoljni, sem Srbije i njenih građana, jer im, kako tvrdi, "skupo plaćaju" to što Vučić "stiče velike prijatelje i braću". 

BONUS VIDEO: 

Ostavite komentar