Vesti > Politika

PUTIN OTKRIO VUČIĆU najveću grešku Ukrajine! Srbija će morati na SASTANAK

Srbija će uskoro morati da ima veliki sastanak o predsedničkim izborima u Americi

Izvor: K1info

Autor: Kristina Jokić

26/10/2024 > 11:25

podeli vest:

PUTIN OTKRIO VUČIĆU najveću grešku Ukrajine! Srbija će morati na SASTANAK
Foto: Tanjug/AP


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da mu je Putin tokom razgovora rekao da smatra da je upad u Kursk bio najveća greška Ukrajine.

- Detalje iz lične note neću reći, ali on je to već radio ranije. Razmatra se sada mogućnost u zapadnim štabovima. Ukrajinci hoće da bombarduju Moskvu, ali na Zapadu znaju da je to greška. Zato razmišljaju o perimetru od 200-300 kilometara da tuku skladišta municije i aerodrome. I sada, preciznim naoružanjem zapadnog porekla to može biti uništeno, ali je pitanje šta je ruska reakcija. Razmislite ljudi, i napravite mir. Rusi znaju šta je urađeno u Krajini, i neće prihvatiti primirje bez jakih garancija. A Zapad ne sme da izgubi, a i Rusija ne sme da izgubi. Šta imate kada su takvi zaključci - rekao je on. 

Što se tiče ovog problema, ali i predsedničkih izbora u SAD koji imaju veliki uticaj na ratove u svetu, Vučić ističe da Tramp ima poluge uticaja na Zelenskog, ali je pitanje šta će biti ako Vladimir Putin kaže ne.

- A šta će biti ako Kamala pobedi? Ja sam siguran da ona neće ići na puni kontiunitet politike sa Bajdenom. A mi sada imamo dve nepoznate koje dolaze u SAD. EU je juče imala veliki samit i sastanak o tome šta će da rade ako Tramp pobedi. I mi ćemo imati sastanak po tom pitanju. Većina građana Srbije navija za Trampa, uglavnom to rade iz emocionalnih razloga - dodaje on.

Vučić se osvrnuo i na aktuelne teme za našu zemlju, između ostalog i stanju Srbije u svetu tokom rata u Ukrajini i Bliskom istoku.

BONUS VIDEO

Ostavite komentar