Vesti > Politika

Pukovnik tzv. Kosovke policije priznao: "KRIMINALNE GRUPE KONTROLIŠU PRIŠTINU. POLICIJA NEMOĆNA"

Policiju rasporediti na strateškim mestima, posebno na onim koja se smatraju "crnim tačkama" kriminala, smatra Sulejmani

Izvor: K1info/kosovo-online.com

Autor: Milena Gačević

26/10/2024 > 21:39

podeli vest:

Pukovnik tzv. Kosovke policije priznao: "KRIMINALNE GRUPE KONTROLIŠU PRIŠTINU. POLICIJA NEMOĆNA"
Foto: Shutterstock


Pukovnik tzv. Kosovske policije Rahman Sulejmani izrazio je zabrinutost zbog bezbednosne situacije u Prištini ističući da kriminalne grupe imaju veću kontrolu nad gradom nego policija, a direktor za bezbednost i vanredne situacije u Prištini Ljuljzim Fuštica kaže da je saradnja građana sa policijom neophodna za postizanje javne bezbednosti, prenosi Dukađini.

Sulejmani je istakao važnost bliskosti policije sa građanima sugerišući da je potrebno da se stvori jedna vrsta ravnopravnog partnerstva za jačanje poverenja i efikasno rešavanje problema.

Foto: Youtube PrintScreen

 

Sulejmani je takođe naglasio da policiju treba rasporediti na strateškim mestima, posebno na onim koja se smatraju "crnim tačkama" kriminala, kako bi se sprečile nezakonite radnje.

"Policiju, pored aktivnosti koju imaju u pogledu otkrivanja i kontrola, treba postaviti na neka mesta prema procenama, na tim crnim tačkama. Pogotovo u onim kafeterijama u kojima se druže problematičniji ljudi. Te kriminalne grupe čini mi se da su podelile grad čak i bolje od Policije. Tako da se sada nekako bore za kontrolu. Posebno za narkotike", dodao je on.

 

BONUS VIDEO:

Ostavite komentar