Vesti > Politika

VUČIĆ SA PREDSEDNIKOM MAĐARSKE U ČETIRI OKA! Svečani doček Šujoka ispred Palate Srbija (VIDEO)

Dvojica predsednika će posetiti Čurug, gde će položiti vence na Spomenik pomirenja koji je podignut u znak sećanja na nevine mađarske žrtve

Izvor: K1info

Autor: Kristina Jokić

28/10/2024 > 09:45

podeli vest:

VUČIĆ SA PREDSEDNIKOM MAĐARSKE U ČETIRI OKA! Svečani doček Šujoka ispred Palate Srbija (VIDEO)
Foto: Printscreen Instagram/buducnostsrbijeav


Predsednika Mađarske Tamaša Šujoka danas je uz najviše državne počasti dočekao predsednik Aleksandar Vučić ispred Palate "Srbija".

Svečani doček priređen je uz intoniranje državnih himni Mađarske i Srbije i počasni stroj Garde Vojske Srbije. Na dočeku predsednika Mađarske su i ministri Goran Vesić i Tomislav Momirović.

Počeo tet-a-tet sastanak 

Dvojica predsednika će oko 15 časova posetiti Čurug, gde će položiti vence na Spomenik pomirenja, koji je podignut u znak sećanja na nevine mađarske žrtve stradale 1945. godine. Vučić i Šujok će položiti vence i u Muzeju žrtava racije "Topalov magacin" u Čurugu, a na Žablju će biti organizovano blagosiljanje obnovljene katoličke Crkve Snežne Gospe posle čega će uslediti obraćanje dvojice predsednika.

Tokom posete Srbiji, Šujok će se sastati sa premijerom Milošem Vučevićem, a razgovaraće i sa predsednicom Skupštine Srbije Anom Brnabić.

Predsednik Mađarske stigao je u nedelju uveče u Srbiju, a na Paliću se sastao sa predsednikom Saveza vojvođanskih Mađara Balintom Pastorom. Šujok je posle sastanka sa Pastorom izjavio da Mađarska vidi Srbiju kao strateškog partnera.

BONUS VIDEO

Ostavite komentar