Vesti > Region

Srbi prave HAOS u Crnoj Gori: PODMIĆIVANJE, tri HAPŠENJA i PROTERIVANJE iz zemlje

Jedan Beograđanin je uhapšen u Šavniku, dok su dva Novisađanina lišena slobode u Budvi

Izvor: K1info/021.rs

14/05/2023 > 18:46

podeli vest:

Srbi prave HAOS u Crnoj Gori: PODMIĆIVANJE, tri HAPŠENJA i PROTERIVANJE iz zemlje
Foto: RINA


Predsednik suda za prekršaje u Budvi Marko Đukanović je saopštio da su Novosađanima M.K. (39) i M.N. (39), kazne zbog vožnje u pijanom stanju i nezakonitog boravka, zamenjene zatvorom, jer ih nisu uplatili odmah.

Naime, M. K. iz Novog Sada osuđen je juče u hitnom postupku pred sudom za prekršaje u Budvi - odeljenju u Kotoru na novčanu kaznu u iznosu od 420 evra, jer je prethodne večeri upravljao vozilom u saobraćaju sa 1,11 g/kg alkohola u organizmu.

- Kako izrečenu novčanu kaznu nije uplatio odmah po izricanju, sutkinja Ivana Vukasović je zamenila u kaznu zatvora u trajanju od 17 dana - rekao je Đukanović.

Kako se radi o stranom državljaninu, on je odmah upućen na izdržavanje u UIKS Spuž. Okrivljenom je izrečena i zabrana upravljanja vozilima na teritoriji Crne Gore u trajanju od četiri meseca koja stupa na snagu po izdržanoj kazni zatvora.

M. N. iz Novog Sada je pred sudom za prekršaje u Budvi, osuđen na novčanu kaznu u iznosu od 400 evra, jer je utvrđeno da na teritoriji Crne Gore nezakonito boravi od januara 2020. godine, kao i da ne poseduje važeću putnu ispravu.

- Kako kaznu nije platio odmah po izricanju, sutkinja Magdalena Mijić je zamenila u kaznu zatvora u trajanju od 16 dana. Na izdržavanje kazne u UIKS Spuž je upućen odmah po uručenju rešenja. Nakon izdržane kazne, okrivljeni će biti proteran sa teritorije Crne Gore, a ulazak mu je zabranjen u narednih godinu dana - rekao je Đukanović.

Foto: MUP RS

 

Još jedno hapšenje srpskog državljanina u Crnoj Gori dogodilo se Šavniku. Naime, Beograđanin M.S. (42) uhapšen je zbog sumnje da je pokušao da podmiti policajca.

On se sumnjiči da je prilikom kontrole, policajcu koji ga je zaustavio dok je upravljao vozilom Audi A6, uz lična dokumenta dao i novčanicu od 20 eura kako bi bio oslobođen prekršajne odgvornosti.

Služebenici policije su o ovom slučaju obavestili državnog tužioca u Osnovnom tužilaštvu u Pjevljima, koji je zatim naložio da se M.S. liši slobode zbog sumnje da je izvršio krivilno del davanje mita, potvrđeno je u Upravi policije. Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti sproveden u zakonskom roku kod tužioca.

 

 

Ostavite komentar