Vesti > Region

Jeziva nesreća u Rumuniji! TINEJDŽER (16) autom PREGAZIO DVOJE DECE, pa pobegao (VIDEO)

Posle duge operacije lekari su devojčici morali da amputiraju nogu, a dečak je preminuo na licu mesta

Izvor: K1info/telegraf.rs

Autor: Anica Ninković

29/07/2024 > 17:45

podeli vest:

Jeziva nesreća u Rumuniji! TINEJDŽER (16) autom PREGAZIO DVOJE DECE, pa pobegao (VIDEO)
Foto: Youtube PrintScreen/Digi24HD


Teška nesreća dogodila se u Rumuniji. Naime, tinejdžer (16) udario je autom na parkingu u rumunskom gradu Pantelimonu brata i sestru koji su u tom trenutku bili s majkom. Dečak je na licu mesta proglašen mrtvim, dok je devojčica sa teškim povredama hitno prevezena u bolnicu.

Posle duge operacije lekari su devojčici morali da amputiraju nogu.

Maloletnik koji ih je udario na parkingu nije imao vozačku dozvolu, a nakon što je udario četiri automobila i pokosio decu, pobegao je sa parkinga. Trenutak dok beži sa parkinga snimile su nadzorne kamere.

Marija, majka povređene dece, jedva je stajala na nogama nakon užasne tragedije koja ih je zadesila.

- Čuo sam jauke, to je bila njihova majka. Udario je dvoje dece, to je velika tuga, žalost. Zgnječio ih je, svuda je bilo krvi - rekao je jedan od očevidaca nesreće.

Kasnije je istragom utvrđeno da je sa tinejdžerom u kolima bio i njegov prijatelj. Njima je rođak dao automobil da se s njim provozaju nekoliko krugova po komšiluku.

- Dao sam auto na popravku. Poslao sam svog rođaka sa ovim dečkom da se provozaju i vidite šta se dogodilo. Još sam u šoku, ne mogu da verujem da sam mu dao auto i da se ovako nešto dogodilo - rekao je vlasnik automobila kojim su deca udarena.

Tinejdžer, koji je udario decu na parkingu se nakon nekoliko sati sam predao policiji.

On je odmah saslušan, a takođe je i sa inspektorima otišao na mesto nesreće kako bi rekonstruisali ceo događaj.

Foto: Shutterstock

 

Njemu je određeno zadržavanje, a tužilaštvo će ga teretiti za ubistvo iz nehata, nanošenje teških telesnih povreda i upravljanje vozilom bez vozačke dozvole.

Rumunija spada u države EU sa najviše saobraćajnih nesreća. U proseku pet osoba dnevno pogine u saobraćajnim nesreća,a a najmanje desetoro njih završi sa težim telesnim povredama.

BONUS VIDEO:

Ostavite komentar