Vesti > Region

Ako ih vidite na rafovima, ne kupujte ih! Sa TRŽIŠTA se povlače 2 PODRAVKINA PROIZVODA

Proizvođač je koprivnička firma Podravka na čijem sajtu je objavljena tabela s detaljima o serijama koje se povlače

Izvor: K1info

Autor: Anica Ninković

30/07/2024 > 02:00

podeli vest:

Ako ih vidite na rafovima, ne kupujte ih! Sa TRŽIŠTA se povlače 2 PODRAVKINA PROIZVODA
Foto: Youtube PrintScreen/Jennel Letizia


Državni inspektorat Hrvatske opozvao je zbog potencijalne kontaminacije usled mehaničkog oštećenja mašine goveđu i kokošju kocku, mase 120 grama s rokom upotrebe do 2. i 3. jula 2025., preneli su danas hrvatski mediji.

Opozvana goveđa kocka je iz serije 0207241 i upotrebljiva je do 2. jula 2025. dok kokošja kocka pripada seriji 0307241 s rokom upotrebe do 3. jula ove godine, izvestila je na svojim internet stranicama Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu, prenosi portal Index.hr.

Proizvođač je koprivnička firma Podravka na čijem sajtu je objavljena tabela s detaljima o serijama koje se povlače. Samo dve serije su bile namenjene za hrvatsko tržište.

Kako se navodi, proizvod nije u skladu s Uredbom o utvrđivanju opštih načela i uslova zakona o hrani, osnivanju Evropske agencije za sigurnost hrane kao i utvrđivanju postupaka u područjima bezbednosti hrane.

Da podsetimo, Podravka je jedna od vodećih prehrambenih kompanija u Hrvatskoj, kao i u jugoistočnoj, srednjoj i istočnoj Evropi. Nastala je 1934. godine, na temeljima nekadašnje fabrike za preradu voća, braće Wolf, a danas je poznata po brendu Vegeta.

BONUS VIDEO:


 

Ostavite komentar