Vesti > Region

PAKAO TURISTA U HRVATSKOJ: Probudili se izujedani, FLEKE SE ŠIRE, morali da prekinu odmor!

Odjednom su osetili peckanje, a onda primetili fleke na telu

Izvor: K1info/index.hr

Autor: Nemanja Negovanović

13/08/2024 > 18:43

podeli vest:

PAKAO TURISTA U HRVATSKOJ: Probudili se izujedani, FLEKE SE ŠIRE, morali da prekinu odmor!
Foto: Shutterstock


Grupa slovenskih turista probudila se sa neobičnim flekama na telu dok su boravili u kampu na Murteru u Hrvatskoj. Iako su neki odmah posumnjali da su u pitanju stenice, lekari kojima se obratila žena koja je poslala i fotografije slovenskom 24ur.com sumnja da je u pitanju peščana mušica koja prenosi lišmaniozu.

Zabrinuti slovenski turisti iz Murtera podelili su na jednoj Fejsbuk grupi svoja iskustva sa neobičnim ugrizima. Prema njihovim rečima, mrlje koje su se pojavile ne samo da se šire i otiču, već uz to strašno peku i neverovatno svrbe. Jedan od njih ispričao je da mu je u unajmljenoj prikolici nešto smetalo već od prvog dana.

Najpre su mislili da su u pitanju stenice, pa su temeljno oprali posteljinu, tretirali je parom i koristili razna sredstva protiv insekata. Međutim ništa od toga nije pomoglo jer se ugrizi nisu smirili, nego ih je bilo sve više, a mrlje su počele da se šire.

Porodica je otišla u bolnicu gde su im prepisali antibiotike i antihistaminik, a kupili su i kremu koja je trebalo da im pomogne.

 

 

Prekinuli godišnji odmor

- U četvrtak sam pisala svojoj doktorki, i ona je jedina rekla da se možda radi o "peščanoj mušici" - napisala je, ali objasnila da stvar nije potvrđena, da se za sada samo nagađa.

Kaže i da su "komšija i još nekoliko ljudi takođe dobili slične fleke", da "čak ni repelenti nisu pomogli i da, pošto je situacija bila neizdrživa, ranije smo završili godišnji odmor u Hrvatskoj".

- Provela sam noći u Hitnoj, primala intravenozne lekove. Fleke bole, svrbe, peku. Psihički sam i fizički iscrpljena - napisala je jedna Slovenka i objasnila kako je došla do zaključka da je jedino rešenje povratak kući iako im je to teško palo jer su na dugo očekivanom i plaćenom odmoru.

Žena je ispričala i kako je samo jednom osetila peckanje i primetila malu prozirnu "mušicu" koja joj je odletela sa noge. Još nekoliko turista koji imaju slična iskustva oglasilo se u komentarima.

- Sutra idem ponovo kod doktora i tražiću da ispitaju da li se radi o lišmaniozi - rekao je jedan sagovornika slovenačkog portala.

BONUS VIDEO: 

Ostavite komentar