Vesti > Region

OPSADNO STANJE U CRNOJ GORI! Uhapšeni ČLANOVI kriminalnog klana, "pali" su u BUDVI, pretreseni Bečići i Rafailovići

Službenici SPO uhapsili su Budvanina Davora Kordića (42), koji se sumnjiči da je deo kriminalnog klana protiv kojeg je pokrenuta istraga SDT

Izvor: K1info

Autor: Mina Duduković

12/09/2024 > 15:09

podeli vest:

OPSADNO STANJE U CRNOJ GORI! Uhapšeni ČLANOVI kriminalnog klana, "pali" su u BUDVI, pretreseni Bečići i Rafailovići
Foto: X Printscreen/PolicijaCG


U Budvi je jutros uhapšeno više osoba, članova organizovanih kriminnalnih grupa i obavljeni pretresi u Bečićima i Rafailovićima.

Službenici SPO uhapsili su Budvanina Davora Kordića (42), koji se sumnjiči da je deo kriminalnog klana protiv kojeg je pokrenuta istraga SDT-a.

Kordić je, navodi se, hapšen i u leto 2015. godine u velikoj policijskoj akciji "Čistač" kada je istragom bilo obuhvaćeno čak 26 osoba, zbog sumnje da su se bavili nabavkom i distribucijom kokaina.

U tadašnjoj policijskoj akciji je u Budvi pored Kordića uhapšeno još 16 osoba.

U jutrošnjoj akciji po nalogu SDT-a uhapšen je i Aleksandar Saša Ćetković, brat ubijenog Miroslava Ćetkovića, koji je usmrćen početkom januara 2017. godine ispred kafića "Poco" u Budvi.

Miroslava Ćetkovića je u sačekuši usmrtio plaćeni ubica iz Bosne i Hercegovine Predrag Ilinčić, a pre nego je izdahnuo Budvanin je pucao na njega, nakon čega je Bosanac nešto kasnije preminuo u kotorskoj bolnici.

Specijalni tužilac i portparol SDT-a Vukas Radonjić saopštio je da je SPO po nalogu specijalnih tužilaca danas lišilo slobode Kordića i Ćetkovića, koji se sumnjiče da su deo kriminalne organizacije Radoja Zvicera i Nikole Vušovića.

- I protiv njih ali i protiv: R.Z., N.V., D.T., M.M., R.M. i I.B., koji su u bekstvu ili u zatvoru, odnosno pritvoru, zbog drugih krivičnih dela i postupaka, podnete su krivične prijave zbog osnova sumnje da su učinili krivično delo stvaranje kriminalne organizacije, a osumnjičeni R.Z. i N.V., i krivično delo ubistvo u pokušaju putem podstrekavanja.

Foto: RINA

 

Prethodno su, tokom izviđaja, prikupljeni dokazi da su osumnjičeni R.Z. i N.V., u 2020. godini, u Crnoj Gori i Srbiji, organizovali kriminalnu organizaciju čiji pripadnici su postali ostali osumnjičeni, ali i optuženi: L.I., S.S., G.M., M.K. i M.M., koja je delovala tokom te i naredne godine, sa ciljem vršenja krivičnih dela ubistvo i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, a radi sticanja nezakonite dobiti i moći, dok su osumnjičeni organizatori izvršavajući kriminalni plan, kod optuženih L.I. i S.S., doneli odluku da liše života oštećenog M.Lj., sa nadimkom K., zbog čega su optuženi preduzimali određene radnje u tom cilju, ali su u izvršenju krivičnog dela sprečini jer ih je policija lišila slobode, u Budvi, u januaru 2021. godine. 

- Takođe je Specijalno državno tužilaštvo, pred Višim sudom u Podgorici, u julu 2021. godine, podnelo optužnicu protiv: L.I., S.S., G.M., M.K. i M.M., za krivična dela stvaranje kriminalne organizacije, ubistvo u pokušaju i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, koja je potvrđena i stupila je na pravnu snagu - kazao je Radonjić, prenele su Vijesti.

BONUS VIDEO: 

Ostavite komentar