Vesti > Region

Ministar unutrašnjih poslova Hrvatske: "Nije bilo nikakvog utamničenja u slučaju glumca Sergeja Trifunovića..."

On je rekao da "utamničenje" nije praksa Hrvatske i da sudovi te države sude po zakonu bez obzira na to o kome se radi.

Izvor: K1info

Autor: Milena Gačević

18/09/2024 > 18:17 >> 18:30

podeli vest:

Ministar unutrašnjih poslova Hrvatske: "Nije bilo nikakvog utamničenja u slučaju glumca Sergeja Trifunovića..."
Foto: ATA Images


Ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Davor Božinović izjavio je danas da u slučaju srpskog glumca Sergeja Trifunovića koji je uhapšen na graničnom prelazu Bajakovo pri ulasku u Hrvatsku u noći između ponedeljka i utorka, nije bilo nikakvog "utamničenja".

On je rekao da  "utamničenje" nije praksa Hrvatske i da sudovi te države sude po zakonu bez obzira na to o kome se radi.

- Mi nemamo zakone koji se tiču poznatih osoba ili manje poznatih osoba. Imamo zakone o kojima u konačnici odluku donosi sud. Kod nas u Hrvatskoj politika niti hapsi, niti pušta - rekao je Božinović za hrvatski RTL.

On je naveo podatak da je policijska uprava Splita samo ove godine podnela 210 prekršajnih prijava za vređanje i omalovažavanje službenih osoba, dok je broj tih prijava na nivou cele Hrvatske negde 1.400.

Portparol Opštinskog suda za prekršaje Marina Ivančević rekla je takođe za hrvatske medije da je Trifunović proglašen krivim zbog omalovažavanja i vređanja službenih osoba i isticanja simbola kojima se remeti javni red.

Ona je naglasila da je Trifunović platio sve troškove, da je presuda koja mu je izrečena pravosnažna i bez prava na žalbu.

Glumac Sergej Trifunović osuđen je danas u splitskom sudu na 60 dana zatvora uslovno, odnosno kazna neće biti izvršena ako u toku jedne godine ne ponovi isto delo. Presuđeno je i da Trifunović mora da plati sudske troškove u iznosu od 150 evra. Presuda je pravosnažna s obzirom na to da se Trifunović odrekao žalbe.

Srpskom glumcu je vraćen pasoš.

Trifunović je za splitsku Slobodnu Dalmaciju rekao da će ionako postati građanin Hrvatske jer mu je supruga Isidora Riječanka.

Trifunovića je policija u septembru prošle godine uhapsila u Splitu nakon što se sa svojim psom kupao na plaži koja nije namenjena kućnim ljubimcima. Prijavili su ga građani, pa je policija reagovala.

Nakon što je prekršajno prijavljen, Trifunović je na svojoj društvenoj mreži "omalovažava​o i vređa​o policijske službenike", a između ostalog ih je optužio za reketiranje.

Trifunoviću je bio zabranjen ulazak u Hrvatsku na jednu godinu, a ta je zabrana istekla pre nekoliko dana.

BONUS VIDEO:

 

Ostavite komentar