Vesti > Region

Ovo je vlasnik KAMENOLOMA u Jablanici koji je "zavio u crno" MNOGE PORODICE! Da li će odgovarati?

Velika stenska lavina se pomerila ka selu i bukvalno sravnila sve pred sobom

Izvor: K1info

Autor: Milena Gačević

06/10/2024 > 16:18

podeli vest:

Ovo je vlasnik KAMENOLOMA u Jablanici koji je "zavio u crno" MNOGE PORODICE! Da li će odgovarati?
Foto: youtube/printskrin/avaz


Velika nesreća zadesila je Donju Jablanicu, a stanovništvo u regionu i BIH se pita da li je nesreća mogla biti izbegnuta. Mnogi za sve krive obližnji kamenolom.

Dvesta metara uz brdo i već se vidi mesto eksploatacije kamena. Lavina širine dvadeset i po metara obrušila se direktno sa kamenoloma na kuće u Donjoj Jablanici. Ogromni komadi granita su još uvek razbacani unaokolo, a između njih voda se sliva sa vrha planine, praveći čvrste potoke. Kamene gromade, koje su nekada miniranjem u kamenolomu iznad sela odvojene od velikih stijena, pale su prema putu Sarajevo-Mostar i sravnile sve pred sobom, prenosi portal Istraga.ba.

Vlasnik kamenoloma je Dženan Honđo. Ako vidite njegovo društvo na fotografijama koje su okačene na društvenim mrežama, razumete zašto su meštani u strahu, navodi se.

Našli smo objavu na mreži X gde se i vidi pomenuti Honđo. 

Ovo je Dženan Honđo, vlasnik kamenoloma u Donjoj Jablanici. (Crveni okvir) Na drugoj strani stola je Almin Mujezinović zvani Hans iz Sarajeva (Plavi okvir). U pitanju je osoba sa debelim kriminalnim dosjeom. Osuđivan je za pokušaj ubistva. Nedavno je uhapšen zbog trgovine drogom. Vlasnik kamenoloma Dženan Honđo još nije uhapšen, piše na mreži X.

 

 

Prema saznanjima Istrage, godinama unazad iz ovog kamenoloma nije izvađen „otpad“. A to je upravo ono što je stvorilo talog nakon što su se vodene bujice spustile sa vrha planine. Kada se nanos pokrenuo, velika stenska lavina se pomerila ka selu i bukvalno sravnila sve pred sobom.

U Jablanici u katastrofalnim poplavama, prema poslednjim informacijama, 16 osoba je izgubilo živote, dok za desetinama nestalih još uvek traje potraga.

 

BONUS VIDEO:

Ostavite komentar