Vesti > Region

DEVOJČICA je vadila ZUB, a potom UMRLA: A evo šta je poručio ZUBAR koji je radio INTERVENCIJU!

Povodom slučaja se oglasio i kolektiv Kliničkog univerzitetskog centra u Sarajevu (KCUS)

Izvor: K1info/telegraf.rs

Autor: Mina Duduković

16/10/2024 > 16:13

podeli vest:

DEVOJČICA je vadila ZUB, a potom UMRLA: A evo šta je poručio ZUBAR koji je radio INTERVENCIJU!
Foto: Facebook printscreen


Građani Sarajeva su danima u šoku nakon vesti da je tinejdžerka (16) preminula usled komplikacija nastalih tokom stomatološkog zahvata u jednoj privatnoj ordinaciji u Sarajevu. 

Sada isplivavaju i novi detalji o ovom slučaju, a portal Avaz prenosi da su novinari pokušali da stupe u kontakt sa ovom ordinacijom, ali da im je radnica koja se javila rekla da ništa ne može da kaže.

Kako navode, ponašanje doktora koji je izveo intervenciju najviše je šokiralo članove porodice tragično preminule tinejdžerke.

- Ne udarajte mi na egzistenciju - rekao je doktor na zaprepašćenje porodice.

Podsetimo, tinejdžerka je u kritičnom stanju hitno prebačena u KCUS, gde su lekari uložili maksimalne napore, ali nažalost, nije joj bilo spasa. Nakon operacije usledile su komplikacije zbog čega je primljena u KCUS. Nakon vađenja zuba, situacija se naglo pogoršala jer se gnoj iz zuba proširio niz vrat i izazvao je ozbiljnu infekciju koja je rezultirala razvojem sepse.

Povodom slučaja se oglasio i kolektiv Kliničkog univerzitetskog centra u Sarajevu (KCUS).

- Za nas profesionalce, smrt ma kako bili pripremljeni na to je teška, pogotovo kada se radi o životu mlade osobe. Zbog toga je menadžment KCUS-a i Ministarstvo zdravstva KS zatražilo da se izvrši Unutrašnji stručni nadzor nad lečenjem preminule pacijentkinje kako bi se utvrdile sve činjenice i komplentan tok lečenja - saopštili su iz KCUS-a.

O ovom slučaju obavešteno je Tužilaštvo, koje je pokrenulo istragu kako bi utvrdilo okolnosti koje su dovele do ovog tragičnog ishoda.

BONUS VIDEO: 

 

 

 

 

Ostavite komentar