Vesti > Region

OBRT! Otac preminule tinejdžerke otkrio ŠTA SE DEŠAVALO u zubarskoj ordinaciji pre TRAGEDIJE

Niko nije slutio da Džejla neće doživeti da ode na kontrolu

Izvor: K1info/novosti.rs

Autor: Mina Duduković

16/10/2024 > 18:22

podeli vest:

OBRT! Otac preminule tinejdžerke otkrio ŠTA SE DEŠAVALO u zubarskoj ordinaciji pre TRAGEDIJE
Foto: Printscreen Facebook


Muamer Drapić, otac Džejle (16) koja je nesrećno preminula usled komplikacija nakon stomatološke intervencije u jednoj privatnoj ordinaciji u Sarajevu, ispričao je šta se zapravo dogodilo njegovoj ćerki.

On prvo demantuje da je mladoj Džejli bio izvađen zub. Kako kaže, njegova ćerka je preminula usled neadekvatnog lečenja od strane zubara koji joj je popravio zub, stavio joj lek i dao antibiotik, ali se njeno stanje iskomplikovalo ubrzo nakon intervencije.

- To je doktor H. M., ali su dali pogrešnu informaciju da je detetu izvađen zub, pa da su usled toga usledile komplikacije... Ne, da joj je izvađen zub ne bi do toga došlo - rekao je Muamer.

Foto: Facebook printscreen

 

Potom je objasnio šta se tačno dogodilo.

- Zatvorio joj je pokvaren zub i rekao 'to će biti u redu', dao joj neki antibiotik. Pa joj je otvorio zub i rekao da stavlja hladne obloge i da će to biti u redu. Zakazao joj je tretman za devet dana - dodaje ožalošćeni otac.

Niko nije slutio da Džejla neće doživeti da ode na kontrolu i da je Džejla kod zubara otišla 30. septembra, a u bolnicu je primljena dva dana kasnije, tačnije 2. oktobra.

Ističe da je već dan nakon prijema u bolnicu imala prvu operaciju, a zatim i drugu...

- Džejla je 3. oktobra imala prvu operaciju, gde joj je sanirano to žarište, odakle je sve krenulo - kaže otac i dodaje da za njegovu ćerku nije bilo spasa. Već je otišlo na srce... - tužno dodaje.

- Od neadekvatnog stomatološkog lečenja dobila je apsces koji joj se slio u pluća, otišao na srce. Imala je dve operacije i na kraju je bila zaražena sa tri bakterije - priča otac Džejle Drapić.

Ističe i da je bio u komunikaciji sa zubarom koji je vršio intervenciju, ali zbog cele situacije i istrage nije želeo da nam otkrije više detalja.

O celom slučaju obavešteno je Tužilaštvo Kantona Sarajevo, koje je pokrenulo istragu kako bi utvrdilo okolnosti koje su dovele do ovog tragičnog ishoda. Obdukcija je gotova, ali rezultati još nisu poznati javnosti.

BONUS VIDEO: 

 

Ostavite komentar