Vesti > Region

TUČA ZBOG KOKOŠAKA: Hrvat (70) napao komšiju (67) , psovao mu majku srpsku

„Je**m ti majku srpsku, sad ću zvati policiju! “, navodi se u presudi koja je nedavno doneta

Izvor: K1info

22/10/2024 > 21:21

podeli vest:

TUČA ZBOG KOKOŠAKA: Hrvat (70) napao komšiju (67) , psovao mu majku srpsku
Foto: Pixabay.com


Izvesni Ante (70) potukao se sa komšijom Dadom (67), kome je opsovao majku srpsku, optužujući ga da mu je ukrao kokoši iz kokošinjca. Sve se dogodilo u februaru oko 11.15 sati u jednom selu kod Velike Gorice.

Optuženi Ante je uvredio svog komšiju na osnovu nacionalnog porekla i izazvao neprijateljsku, ponižavajuću i uvredljivu situaciju na način da ga je verbalno napao, vičući: „Hoćeš li kokoš, je**m li ti majku srpsku, sad ću ti pokazati!".

Nakon toga je nasrnuo na Dadu, koji je u odbrani podigao nogu ka optuženom, pa je Ante stomakom udario u podignutu nogu i nakon toga viknuo: „Je**m ti majku srpsku, sad ću zvati policiju! “, navodi se u presudi koja je nedavno doneta, a prenosi je portal Danica.hr.

 

Ante se branio na sudu da je, kada se vratio kući iz bolnice, primetio da mu nedostaje nekoliko kokošaka iz kokošinjca i odmah je posumnjao da ih je komšija uzeo jer mu je „pre toga rekao da ima giht i da jede samo pileće meso“.

Bio je, kaže, uznemiren zbog toga i zaista je povišenim tonom rekao: „Hoćeš li kokošku, j… ti majku”.

Ali nisam mu psovao srpsku majku jer sam hrvatski veteran, odlikovan sa više odlikovanja i imam čin kapetana i nikada nisam diskriminisao po nacionalnosti. Dado me je udario u stomak, što je dokumentovano u medicinskoj dokumentaciji“, tvrdi Ante.

Međutim, nakon saslušanja svih svedoka, sudija je zaključio da je Ante zaista kriv i osudio ga na kaznu od 100 evra. Presuda nije konačna i može se uložiti žalba.

Ostavite komentar