Vesti > Region

Policijska akcija u BIHAĆU: Evo ko su uhapšeni u vezi s terorističkim napadom u kojem je ubijen policajac

Prilikom hapšenja pronađena određena količina naoružanja, elektronski uređaji i papiri ispisani na arapskom jeziku

Izvor: K1info/blic.rs

Autor: Milena Gačević

26/10/2024 > 20:32

podeli vest:

Policijska akcija u BIHAĆU: Evo ko su uhapšeni u vezi s terorističkim napadom u kojem je ubijen policajac
Foto: AP Photo/Edvin Zulic


U sklopu akcije povezane s terorističkim napadom u kom je ubijen policajac Ozren Maran, a ranjen njegov kolega Avdo Hasanović, sinoć je u Bosanskoj Krupi i Bihaću uhapšeno osam osoba.

Informaciju o hapšenju za portal "Avaza" je potvrdio portparol MUP-a USK Adnan Beganović.

- Sinoć je izvršeno više pretresa na području grada Bihaća i Bosanske Krupe. U Bihaću je lišeno slobode jedno lice, inicijala K. H., rođeno 1971. godine u Bosanskoj Krupi, s trenutnim prebivalištem u Bihaću - rekao je Beganović.

U Bosanskoj Krupi lišeno je slobode sedam osoba. Radi se o licima inicijala Š. H., M. H., D. M., B. M., M. J., N. R. Sva lica su zadržana u prostorijama za zadržavanje MUP-a.

Kod njih je pronađena određena količina naoružanja, oduzete su centralne jedinice, pametni telefoni, laptopi, prenosivi računari, novac, USB, veća količina papira ispisanih na arapskom jeziku.

Kako piše Avaz, uhapšeni su Hakija Kanurić, Hidajet Mušić, Hajrudin Šabić (na fotografiji niže), Dževdet Mujović, Muharem Bajrić i Rijad Nahić.

Foto: Printscreen Facebook

 

Podsetimo, počinilac je maloletnik koji je odmah lišen slobode.

Napadač je ušao u policijsku stanicu i hladnim oružjem prvo napao Marana, koji je odmah podlegao povredama. Zatim je napao Hasanovića, koji je zadobio povrede i odmah je prevezen u Kantonalnu bolnicu "Dr. Irfan Ljubljankić", gde je stabilizovan, prenosi Klix.ba.

Danas je više stotina građana prisustvovalo sahrani policajca Ozrena Marana u Bosanskom Novom.

Porodica, prijatelji i svi koji su ga poznavali imali su samo reči hvale za Marana. Šokirala ih je vest o njegovoj smrti.

BONUS VIDEO:

Ostavite komentar