Vesti > Srbija

Miloš je pre više od dva veka POVEO Srbe protiv Turaka: U Takovu OBELEŽENA 208. godišnjica Drugog srpskog ustanka

Državna ceremonija održana je na mestu "Takovski grm" kod Gornjeg Milanovca

Izvor: K1info/Tanjug

23/04/2023 > 22:42

podeli vest:

Miloš je pre više od dva veka POVEO Srbe protiv Turaka: U Takovu OBELEŽENA 208. godišnjica Drugog srpskog ustanka
Foto: RINA


Državna ceremonija povodom obeležavanja 208 godina od Drugog sprskog ustanka, održana je danas na znamenitom mestu "Takovski grm" u Takovu kod Gornjeg Milanovca. 

Na spomenik u memorijalnom kompleksu posvećenom događajima iz 1815. godine, vence su položili predstavnici Vlade Srbije, Vojske Srbije, Ministarstva odbrane, predstavnici Moravičkog upravnog okruga, Opštine Gornji Milanovac i bratimljenih gradova iz Norveške i Severne Makedonije.

Danas i opština Gornji Milanovac obeležava 170 godina od osnivanja grada Gornjeg Milanovca.

- Svim Milanovčanima želim da čestitam današnji dan i da zajedno u slozi nastavimo da gradimo i radimo na tome da naš Gornji Milanovac u budućnosti bude još bolji, uspešniji i lepši / poručio je predsednik opštine, Dejan Kovačević.

Vence su na spomenik Slobode i spomenike Vojvodi Živojinu Mišiću, Vojvodi Milanu Obrenoviću, Knezu Aleksandru Karađorđeviću i kraljici Dragi Obrenović položili Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac, potpukovnik Nenad Dražinac, komandant garnizonog mesta, Lazar Nikolić, predsednik SO Gornji Milanovac, Jadranka Dostanić, zamenica predsednika opštine Gornji Milanovac i Dejan Veljović, načelnik opštinske uprave Opštine Gornji Milanovac.

Odata je počast ustanicima, koji su pod vođstvom Miloša Obrenovića krenuli u borbu protiv Turaka 1815. godine, a u istorijskom Takovu održan je svečani program, prenosi RTS.

 

Ostavite komentar