Vesti > Srbija

U KINI možda i sa PUTINOM, u MAĐARSKOJ na SVETSKOM prvenstvu: VUČIĆA uskoro očekuju VAŽNI susreti

Predsednik je naglasio da će imati velike i važne razgovore do kraja godine sa veoma značajnim partnerima

Izvor: K1info/Tanjug

10/08/2023 > 22:39

podeli vest:

U KINI možda i sa PUTINOM, u MAĐARSKOJ na SVETSKOM prvenstvu: VUČIĆA uskoro očekuju VAŽNI susreti
Foto: Tanjug/Jadranka Ilić


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da ga očekuje velika poseta "Pojas i put" i odlazak u Kinu u oktobru, a da još u avgustu ide dva dana u Mađarsku, gde će doći mnogi evropski i svetski lideri i da potom ima još jedan veoma važan poziv o kojem za sada ne može da govori.

- Imaću veliku posetu "Pojas i put" Kini u oktobru, šta će to tamo biti veliko je pitanje, jer se očekuje i verovatno dolazak (predsednika Rusije Vladimira) Putina. Dobio sam važan poziv na otvaranje Atletskog šampionata u Mađarskoj, idem dva dana. Doći će mnogi evropski i svetski lideri, posle toga dobio sam još jedan važan poziv o kome ne mogu da govorim, za dan posle, očekuje se i dolazak svih lidera jugoistočne Evrope i još nekih važnih evropskih i svetskih lidera - rekao je Vučić na TV Hepi.

Predsednik je naglasio da očekuje velike i važne razgovore do kraja godine sa veoma važnim partnerima.

Vučić je to rekao upitan da prokomentariše izjave nekadašnjeg profesora FPN Čedomira Čupića koji je za njega rekao da sada ide u Prijedor, jer ga nijedan svetski zvaničnik ne zove.

Dodao je da ne želi da vređa Čupića jer je to prosto besmisleno.

- Loše je kada neko želi loše svojoj zemlji. Obratio sam pažnju da je rekao kako sam otišao u Prijedor. Pa ja svake godine 4. avgusta odem u neko mesto. Prijedor je bio jedno od prvih mesta gde su izbeglice mogle da stanu, odmore i okrepe se. Ja se ponosim Prijedorom, svojim srpskim rodom, kao što se mnogi drugi ponose svojim imenom i prezimenom. I za mene je Prijedor divno mesto, kao i Beograd, Leskovac, Niš, Novi Sad. Lepši su i od Berlina i Pariza - rekao je Vučić.

Naglasio je da je u Parizu i Berlinu bio više puta nego svi drugi predsednici pa čak i premijeri zajedno.

- Sa Makronom mogu da pričam kada god hoću, ali ja to ne zloupotrebljavam. Dopisujemo se obično oko ponoći - rekao je predsednik.

 

      

Ostavite komentar