Vesti > Srbija

Verujem da je SREBRNA MEDALJA samo zagrevanje pred OLIMPIJSKO ZLATO: Vučić se ZAHVALIO ORLOVIMA

Pokazali ste svetu koliko je jaka Srbija kada je jedinstvena, poručio je predsednik Srbije

Izvor: K1info

10/09/2023 > 16:53

podeli vest:

Verujem da je SREBRNA MEDALJA samo zagrevanje pred OLIMPIJSKO ZLATO: Vučić se ZAHVALIO ORLOVIMA
Foto: Tanjug/Jadranka Ilić


Košarkaška reprezentacija Srbije osvojila je srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu.

Naši momci ostavili su srce na terenu i do poslednje sekunde se borili za zlato, a na velikom trudu zahvalio im se i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

- Beskrajno vam hvala, momci, na svemu što ste pokazali tokom Svetskog prvenstva. Verujem da je ova srebrna medalja samo zagrevanje pred olimpijsko zlato u Parizu. Pokazali ste svetu koliko je jaka Srbija kada je jedinstvena! - poručio je predsednik Srbije na instagram nalogu buducnostsrbijeav.

Čestitke stigle sa svih strana

Predsednik Narodne skupštine Vladimir Orlić čestitao je košarkaškoj reprezentaciji osvajanje srebrne medalje na Svetskom prvenstvu u Manili.

- Uvaženi naši reprezentativci, hvala vam za lavovsku borbu, za odlučnost i posvećenost kojima ste predstavljali srpsku trobojku i grb na Svetskom prvenstvu. Čestitam vam, u svoje i u ime Narodne skupštine Republike Srbije, na izvanrednom rezultatu, i siguran sam da su pred vama brojne, veličanstvene pobede za našu Srbiju - poručio je Orlić.

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić čestitao je  reprezentaciji, selektoru Svetislavu Pešiću, kao i stručnom štabu.

- Našim reprezentativcima, selektoru Svetislavu Pešiću, kao i stručnom štabu, čestitam osvajanje srebrne medalje na Svetskom prvenstvu u Manili! Ispisali ste nove stranice istorije srpske, ali i svetske košarke i postigli uspeh o kojem će generacije pričati. U uzbudljivoj utakmici, pokazali ste kako se do poslednjeg trenutka svim srcem bori i igra za Srbiju! Svaka čast, momci i hvala - navodi se u čestitki ministra Dačića.

Čestitkama se pridružio i gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić.

- Još jednom ste pokazali kako se bori i kako se ne odustaje ni u teškim trenucima. Čestitam vam u ime Beograda i svoje lično ime, ovo je veliki uspeh - navodi se u čestitki Šapića.

Foto: Tanjug/AP

 

Košarkašima Srbije čestitke su uputili i predsednik RS Milorad Dodik, premijer Radovan Višković i srpska članica Predsedništva BiH Željka Cvijanović.

"Pokazali ste kako se bori za grb i zastavu, za svoju zemlju i zbog toga ste istinski pobjednici", napisao je Dodik na društvenoj mreži X.

Premijer Višković čestitao je košarkašima Srbije i istakao da je Srpska ponosna na to kako su se borili za grb.

"Srpska je ponosna na to kako su predstavljali svoj narod", istakao je Višković u objavi na društvenoj mreži X.

Željka Cvijanović istakla je da su košarkaši Srbije šampioni za svoj narod.

"Srbija je vicešampion svijeta, a ovi momci su naši šampioni!", napisala je Cvijanović na "Instagramu".

Ostavite komentar