Vesti > Srbija

ŠEF LAŽNE POLICIJE KOSOVA tvrdi da na njih pucaju "naoružana uniformisana lica", Kurti TEŠKO OPTUŽUJE BEOGRAD

Eljšani nije mogao da kaže ko su uniformisana lica, samo je naveo da imaju blindirana vozila

Izvor: K1info/Tanjug

24/09/2023 > 12:50

podeli vest:

ŠEF LAŽNE POLICIJE KOSOVA tvrdi da na njih pucaju "naoružana uniformisana lica", Kurti TEŠKO OPTUŽUJE BEOGRAD
Foto: Tanjug dopisnnik KiM


Vršilac dužnosti direktora kosovske policije za region Sever Veton Eljšani, izjavio je danas da je u Banjskoj u toku razmena vatre između policajaca i, kako je naveo, "teško naoružanih uniformisanih" lica.

- Vidimo naoružane ljude, radi se o teškom naoružanju, puca se na nas, pucamo mi. Mislimo da su strani ljudi u uniformi sa teškim naoružanjem - naveo je Eljšani.

 

On nije mogao da kaže ko su uniformisana lica, samo je naveo da imaju blindirana vozila, a nije ni rekao da li ima još povređenih.

Policija u Prištini prethodno je saopštila da je na ulazu u selo Banjska kod Leposavića noćas u 2.34 pucano na njene pripadnike i da je jedan policajac tom prilikom ubijen, a drugi ranjen.

Foto: Tanjug dopisnnik KiM

 

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti izneo je danas tvrdnju da se napadi na takozvanu kosovsku policiju nastavljaju, kao i da u njima učestvuje 30 naoružanih osoba.

- Kao što sam više puta rekao, napadi na KP se nastavljaju, ima najmanje 30 teško naoružanih ljudi, vojske i policije, koji su okruženi kosovskom policijom i koje pozivam da se predaju našim snagama - rekao je Kurti na konferenciji za novinare.  

 

Kurti je optužio zvanični Beograd da je finansirao i rukovodio napadima.

- Naši policajci su, nakon što su bili ometani na putu, napadnuti raznim oružjem, uključujući ručne bombe i pendreke. Danas je težak dan za našu zemlju. Osuđujemo ovaj teroristički napad. Zločin finansira zvanični Beograd koji napada našu zemlju. Mi štitimo i sprovodimo zakonitost i nezavisno Kosovo - dodao je Kurti.

On je rekao i da će počinioci i nalogodavci napada biti uhvaćeni i kažnjeni.

- Pozivam građane da ostanu mirni i pokažu razboritost tako što će dozvoliti institucijama da obavljaju svoj posao - dodao je on.
 

Ostavite komentar