Vesti > Srbija

Radovi PRI KRAJU: Šid DOBIJA STRUJU do kraja dana ili TOKOM NOĆI

Monteri sa područja Vojvodine i Beograda od subote uveče neprekidno su na terenu pomagali da prioritetni potrošači dobiju električnu energij

Izvor: K1info/Tanjug

25/09/2023 > 18:27

podeli vest:

Radovi PRI KRAJU: Šid DOBIJA STRUJU do kraja dana ili TOKOM NOĆI
Foto: TANJUG/ MRE/ EMILIJA JOVANOVIĆ/ nr


Očekuje se da će na području Šida svi korisnici do kraja dana i tokom noći imati stabilno napajanje električnom energijom, saopštila je Elektrodistribucija Srbije.

U Šidu je počela normalizacija napajanja električnom energijom i ekipe Elektrodistribucije Srbije sukcesivno priključuju trafostanice na mrežu, jer je potrebno istovremeno i ukloniti postavljene agregate.

Monteri sa područja Vojvodine i Beograda od subote uveče neprekidno su na terenu pomagali da prioritetni potrošači dobiju električnu energiju u najkraćem roku. Vrtići, dom zdravlja, osnovne škole, pošta, policija, benzinska pumpa i hladnjača imali su stabilno napajanje zahvaljujući brzom prebacivanju pravca napajanja i priključivanjem 19 agregata.

Čak 906 mernih mesta napajalo se električnom energijom preko agregata nabavljenih u saradnji sa opštinskim i republičkim institucijama. Probleme u snabdevanju električnom energijom na području Šida izazvala je snažna oluja koja je oborila tri stuba visokonaponskog dalekovoda, navedeno je u saopštenju.

Ministarka obišla radove

Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović obišla je danas opštinu Šid, gde je usled vremenskih nepogoda oko 11.000 građana ostalo bez napajanja električnom energijom.

Ministarka je imala sastanak sa predsednikom opštine Šid i direktorima "Elektromreže Srbije" i "Elektrodistribucije Srbije" i obišla radova na terenu.

- U subotu je oko 11.000 građana ostalo bez napajanja električnom energijom. Deo problema rešen je agregatima koje su obezbedila energetska preduzeća i državne institucije. Brzom reakcijom nadležnih službi, obezbeđeno je stabilno vodosnabdevanje odmah juče ujutru, a svi vrtići, škole, sud, velike trgovine, pošta, imaju struju. Trenutno je blizu 10.000 kupaca bez snabdevanja električnom energijom, za koje očekujemo da večeras ili sutra ujutru, u zavisnosti od vremenskih prilika, imaju uredno snabdevanje električnom energijom - rekla je Đedović Handanović.

Ona je istakla da je havarija sanirana u rekordnom roku, i izrazila zahvalnost ekipama EMS iz cele Srbije koje su istog momenta angažovane i danonoćno su na terenu.

- Ekipe rade u tri smene, radovi ne prestaju nijednog trenutka, u otežanim vremenskim uslovima, a izvode se na visini od 36 metara. Hvala radnicima koji su pokazali veliku požrtvovanost i hvala građanima na strpljenju, a posebno jer su i sami doprineli da se šteta brže sanira jer su radnicima prokrčili put do mesta havarije - dodala je ministarka.

Ona je dodala da energetska preduzeća i Ministarstvo prate situaciju i u drugim delovima Srbije, gde su jake padavine naročito tokom noći prouzrokovale prolazne kvarove koji će biti otklonjeni u najkraćem roku.

Ostavite komentar