Vesti > Srbija

VULIN uputio POTRESNE REČI o terorističkom napadu u Moskvi: Ako neko zna kako je ZATVARATI MRTVE OČI DECI, to znaju SRBI

Vulin je uputio na važno pitanje - da li je ovde zaista reč o napadu islamske države, ili pak nečemu drugom

Izvor: K1info

Autor: Kristina Jokić

23/03/2024 > 10:32

podeli vest:

VULIN uputio POTRESNE REČI o terorističkom napadu u Moskvi: Ako neko zna kako je ZATVARATI MRTVE OČI DECI, to znaju SRBI
Foto: ATA Images


Doskorašnji direktor Bezbednosno-informativne agencije Aleksandar Vulin osvrnuo se na sinoćnji teroristički napad u Moskvi. Kako je naglasio, postavlja se veliko pitanje da li je u pitanju napad "islamske države".

- U šoku sam, čitava planeta. Ako neko zna kako je zatvarati mrtve oči deci, to znaju Srbi. Osećamo ovu bol, nema reči da se iskaze saučešće, nadam se da će ovo otrezniti one koji hoće da vide Rusiju na nogama - rekao je. 

-Kada pogledate situaciju na frontu, otpor je slabiji, Rusija napreduje, Ukrajina slabije deluje što je posledica manjka tehnike, munciije, manjka vojnika. Situacija na frontu se okrrnula u korist Rusije. Ovo je način da se destabilizije Rusija i ovo je poruka Putinu da će uprkos pobedi, udarati na civilno stanovništvo, tamo gde je najtanje. 

- Ovih 11, od njih 4, su uhapšeni u Brijanskoj oblasti. Kreteali su se put Ukrajine, kompromituju priču da je Islamska država počinalac. Napadači se ne ponašaju kao islamisti, oni idu do kraja, a ovi su se povukli daleko, što implicira da im je stalo do života i to nisu pravi islamski, odnosno, verski fanatici, oni drugačije rade.

 -Mislim da će teorija o napadu “islamske države” uskoro pasti u vodu - naglasio je Vulin.

Uskoro opširnije na k1info.rs

Ostavite komentar