Vesti > Srbija

MISTERIOZNIH 59 MINUTA: Zašto su ovi momenti bitni u ISTRAZI nestanka devojčice DANKE ILIĆ?

To vreme piše i u "amber alert" objavi na sajtu "Pronađi me" MUP-a Srbije

Izvor: K1info/informer.rs

Autor: Mina Duduković

02/04/2024 > 08:59

podeli vest:

MISTERIOZNIH 59 MINUTA: Zašto su ovi momenti bitni u ISTRAZI nestanka devojčice DANKE ILIĆ?
Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić/Facebook Printscreen/Shutterstock


Ušli smo u 8. dan potrage za nestalom Dankom Ilić (2) iz Bora, devojčice čiji se svaki trag izgubio u Banjskom polju.

Policija danima istražuje ovaj slučaj, a istraga je proširena i na druge zemlje, pošto je osvanuo snimak na kome se vide dve državljanke Rumunije sa devojčicom koja veoma podseća na malu Danku i koji je napravio Srbin iz Beča, pokrenuta je žuta Interpolova poternica, a u ceo slučaj uključena je austrijska policija.

Ono što je svima nejasno jeste šta se zaista dogodilo u kobnih 59 minuta nestanka od 13 sati do 13.59, kada je na teren stigla prva patrola policije?

Zašto su ovi momenti uopšte bitni u istrazi nestanka Danke Ilić objasnila je Bojana Otović Pjanović, majorka policije.

- Mi (policija) smo mnogo puta izlazili sa ocem i majkom na lice mesta, što je logično, a logično i je da su oni više puta saslušavani. Radi se preispitivanje svih činjenica i okolnosti i moramo odraditi rekonstrukciju događaja da bismo bili sigurni kako je moglo doći da dete sa određene površine prostora napusti krug prostora - rekla je majorka Otović Pjanović za Pink. 

Foto: Facebook/TikTok Printscreen/Ivana Ilić

 

Ona je objasnila i kako uopšte znamo da se radi baš o 59 minuta?

- Ne znamo sa apsolutnom preciznošću. Tu je u prvim danima bilo mnogo zbrke i kontroverznih informacija iz više međusobno nepovezanih izvora. Prvi medijski izveštaji u utorak popodne navode da je "Danka nestala oko 13 sati" - rekla je Otović.

To vreme piše i u "amber alert" objavi na sajtu "Pronađi me" MUP-a Srbije. S druge strane, u "amber alert" SMS poruci koja je kasnije te večeri stigla na mobilne telefone svih građana Srbije, kao vreme nestanka se navodi 13.45 sati.

Može se zaključiti da je neslaganje nastalo najverovatnije zato što su prvi medijski izveštaji javili da je "Danka nestala oko 13 sati", dok je prvi poziv policiji u Boru zbog nestanka devojčice stigao u 13.45 sati - što je za policiju zvanično vreme prijave nestanka koje se pominje u SMS "amber alert" poruci.

Foto: MUP RS

 

Prema izjavi Dankinog ujaka Stefana Dragomirovića, njegova sestra Ivana poslednju sliku svoje dece u Banjskom polju snimila u tačno 13.20 sati, što bi značilo da je Danka nestala nešto kasnije, oko 13.25 - 13.30 sati.

Bojana Otović Pjanović, majorka policije, izjavila je u nedelju uveče na TV Pink da je prva policijska patrola stigla u Banjsko polje "u 14 časova, malo ranije, možda minut do dva, minut nakon dolaska oca koji nije bio prisutan na licu mesta".

Stefan Dragomirović je komentarisao navode koji sugerišu da je sumnjivo što je majka baš tog dana slikala Danku u stvarima u kojima je nestala.

- Moja sestra voli svoju decu! Njena galerija je puna slika njene dece. Ne vidim da je bilo šta tu čudno - rekao je Dragomirović.

Ostavite komentar