Vesti > Srbija

NEVREME PRAVI HAOS U HRVATSKOJ! RHMZ UPOZORIO! Izdat NARANDŽASTI METEO-ALARM, PRETI LI SRBIJI OPASNOST OD NEPOGODA?

Narandžasti meteo-alarm označava opasno vreme, a u ovim delovima je kritično

Izvor: K1info

Autor: Anica Ninković

21/05/2024 > 10:07

podeli vest:

NEVREME PRAVI HAOS U HRVATSKOJ! RHMZ UPOZORIO! Izdat NARANDŽASTI METEO-ALARM, PRETI LI SRBIJI OPASNOST OD NEPOGODA?
Foto: Shutterstock


Nevreme je stiglo u Evropu, a od jutros je veliki deo Hrvatske zahvaćen nevremenom. Za utorak je u svim krajevima aktiviran metroalarm sa upozorenjem na opasno vreme.

Već u ponedeljak uveče i tokom noći u pojedinim delovima naše zemlje stigla je velika promena vremena sa jakom kišom i olujnim vetrom, a nevreme će se nastaviti i u utorak. U Dvoru u Sisačko-moslavačkoj regiji padao je grad.

Širom Evrope se kreće jak olujni front, a u utorak će tokom celog dana biti oblačno i veoma nestabilno. Državni hidrometeorološki zavod izdao je žuto-narandžasto upozorenje za skoro celu Hrvatsku.

Opasnost u Srbiji

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) upozorio je da se danas posle podne i uveče lokalno očekuju kratkotrajne vremenske nepogode - obilni pljuskovi, između 20 i 40 mm za kratak vremenski period, ponegde i više, jak i olujni vetar u zoni pljuska i grad.

Na jugu Banata i u donjem Podunavlju povremeno će duvati olujni jugoistočni vetar, koji će krajem dana i tokom noći biti u slabljenju, navedeno je na sajtu RHMZ-a.

Narandžasti meteo-alarm, koji označava opasno vreme, na snazi je u Bačkoj, Banatu, Sremu, Beogradu, zapadnoj Srbiji, Šumadiji, Pomoravlju i u istočnoj Srbiji.  
 

Ostavite komentar