Vesti > Srbija

Nagla PROMENA usred VRELOG DANA! UPALJEN METEO-ALARM: Ovi delovi Srbije biće na udaru NEPOGODA

Prema merenjima RHMZ jutros u šest sati u Valjevu je izmereno 21, a u Banatskom Karlovcu i Zaječaru 20 stepeni

Izvor: K1info/kurir.rs

Autor: Anica Ninković

01/06/2024 > 11:27

podeli vest:

Nagla PROMENA usred VRELOG DANA! UPALJEN METEO-ALARM: Ovi delovi Srbije biće na udaru NEPOGODA
Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović


Vreme danas u Srbiji pretežno sunčano i toplo, a uz promenljivu oblačnost. Kiša ili pljuskovi sa grmljavinom očekuju se tek ponegde na jugozapadu, jugu i istoku Srbije, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Duvaće slab i umeren južni i jugozapadni vetar, koji će tokom dana pojačati na severu Vojvodine, kao i na jugu i jugozapadu Srbije, naročito u planinskim oblastima. Najniža temperatura biće od 12 do 19, a najviša od 26 do 30 stepeni.

I u Beogradu će danas biti pretežno sunčano i toplo. Najniža temperatura biće oko 19, a najviša oko 29 stepeni.

Prema merenjima RHMZ jutros u šest sati u Valjevu je izmereno 21, a u Banatskom Karlovcu i Zaječaru 20 stepeni. U Beogradu i Kuršumliji bilo je 19. Najhladnije ovoga jutra je na Kopaoniku, gde je izmereno osam stepeni.

Foto: RHMZ

 
Upaljen meteo alarm

U istočnoj i jugozapadnoj Srbiji danas je na snazi žuti meteo alarm zbog grmljavine, a ovo upozorenje znači da vreme može biti potencijalno opasno: Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike.

Foto: RHMZ

 
Upozorenje na grmljavinske nepogode

- U ponedelјak, 3. juna, očekuju se grmlјavinske nepogode: jak plјusak, grad i olujni vetar u zoni plјuska - upozorio je RHMZ.

 

Ostavite komentar