Vesti > Srbija

STIGLO NOVO UPOZORENJE! OPASNOST od POPLAVA, VODOSTAJI 10 reka u PORASTU!

RHMZ je ponovo izdao važno upozorenje, moguća izlivanja reka u gradovima širom Srbije

Izvor: K1info/blic.rs

Autor: Milica Tošić

02/07/2024 > 09:32

podeli vest:

STIGLO NOVO UPOZORENJE! OPASNOST od POPLAVA, VODOSTAJI 10 reka u PORASTU!
Foto: Tanjug/HINA/Tomislav Pavlek


Nakon niza upozorenja na padavine i grmljavinske oluje, Republički hidrometeorološki zavod izdao je i hidrološko upozorenje, kojem se upozorava da su vodostaji 10 reka u porastu, i da su moguća lokalna izlivanja na njihovim bujičnim vodotokovima.

- Na slivu Jadra i Kolubare sa pritokama, Tamnavi, Ljigu i Ubu, na Jasenici i Kuburšnici, na gornjem toku Zapadne Morave sa pritokama kao i na gornjem toku Mlave i Peka sa pritokama vodostaji će 2. i 3. jula biti u umerenom i većem porastu sa mogućnošću dostizanja upozoravajućih nivoa - navodi se u hidrološkom upozorenju RHMZ:

- Na bujičnim vodotocima ovih slivova moguća su lokalna izlivanja. Na jugozapadnim, južnim i jugoistočnim delovima Beograda (prigradske opštine) danas su moguća izlivanja manjih bujičnih vodotokova.

U Beogradu je trenutno oblačno i kišovito, sa grmljavinom. Prema upozorenju RHMZ-a i danas se očekuje vrlo nestabilno vreme sa velikom količinom padavina, gradom i olujnim vetrom.

- U većini mesta pašće između 20 i 40 mm, a u delovima Vojvodine, zapadne i centralne Srbije i do 80 mm kiše za 24 sata, lokalno i više. U većini mesta će temepratura opasti za 10 do 13 stepeni - navodi se u upozorenju RHMZ-a

 

 

Ostavite komentar