Vesti > Srbija

NE VIDI SE PRST PRED OKOM! U Beogradu JUTRO U MRAKU, "potop" u većem delu Srbije - a evo do kada će PLJUŠTATI (VIDEO)

Danas će kiša pljuštati širom zemlje, sutra lagano razvedravanje u pojedinim delovima, dok se potpuni prestanak padavina očekuje u četvrtak

Izvor: K1info

Autor: Kristina Jokić

02/07/2024 > 07:53

podeli vest:

NE VIDI SE PRST PRED OKOM! U Beogradu JUTRO U MRAKU, "potop" u većem delu Srbije - a evo do kada će PLJUŠTATI (VIDEO)
Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić


Republički hidrometeorološki zavod upozorio je danas da se jako grmljavinsko nevreme očekuje u Sremu, Bačkoj i Zapadnoj Srbiji, kao i da se ponovo očekuje velika količina padavina za kratko vreme, između 20 i 40 milimetara ponegde i više, kao i jak i olujni vetar u zoni intenzivnih padavina.

Kako se navodi tendencija premeštanja je ka Banatu, širem području Beograda i Šumadiji. Jako naoblačenje sa kišom, pljuskovima, grmljavinom, padom temperature i lokalnom pojavom grada već je zahvatilo zapadne delove Vojvodine i zapadnu Srbiju.

I danas se na području Srbije očekuju grmlјavinske nepogode sa velikom količinom padavina, gradom i vetrom olujne jačine. 

Dnevna temperatura će u većini mesta biti u padu za 10 do 13 stepeni. RHMZ najavljuje da će za konkretne lokacije izdavati hitna upozorenja jedan do dva časa unapred.

Upozorenje a Beograd 

I danas se u Beogradu očekuju se grmlјavinske nepogode sa velikom količinom padavina, gradom i olujnim vetrom.

Novo naoblačenje sa kišom, plјuskovima i grmlјavinom, lokalnom pojavom grada i padom temperature koje je rano ujutru zahvatilo Vojvodinu i zapadnu Srbiju, pre podne proširiće se na jugozapadne i centralne predele, a sredinom dana i posle podne i na ostale krajeve naše zemlјe, najavio je RHMZ.

Na području Beograda takođe biće oblačno, povremeno sa kišom i lokalnim plјuskovima sa grmlјavinom, a temperatura će biti u osetnom padu.

Cela Srbija pod upozorenjem 

Danas je na teritoriji cele Srbije upaljen meteoalarm. U većini zemlje na snazi je crveno upozorenje, dok je samo u Istočnoj Srbiji i Bačkoj upaljen narandžasti meteoalarm. 

Crveni meteoalarm znači da je vreme vrlo opasno. Prognozirane su naročito opasne vremenske pojave, a takvog su intenziteta da mogu prouzrokovati veliku materijalnu štetu i biti veoma opasne po bezbednost ljudi i životinja.

Treba se često informisati o detaljima očekivanih meteoroloških uslova i rizika. Slediti naredbe i savete nadležnih državnih službi.

Kiša će danas padati u naletima, popodne se očekuje prestanak padavina, ali uveče ponovni pljuskovi. Očekuje se lagano razvedravanje sutra, kada će u pojedinim delovima Srbije biti povremena kiša, a potpuni prestanak padavina očekuje se u četvrtak.

Ostavite komentar