Vesti > Srbija

VAŽNO SAOPŠTENJE NACIONALNE AVIO KOMPANIJE:Er Srbija odlaže letove između Beograda i Katanije usled vulkanske aktivnosti

Er Srbija je prinuđena da odloži današnje letove između Beograda i Katanije

Izvor: K1info

Autor: Nestorović Ognjen

05/07/2024 > 12:08

podeli vest:

VAŽNO SAOPŠTENJE NACIONALNE AVIO KOMPANIJE:Er Srbija odlaže letove između Beograda i Katanije usled vulkanske aktivnosti
Foto: Tanjug/Er Srbija/Luka Filipović


Zbog privremenog zatvaranja aerodroma aerodrom Katanija na Siciliji usled aktivnosti vulkana Etna i prisustva štetne vulkanske prašine, Er Srbija je prinuđena da odloži današnje letove između Beograda i Katanije.

Let JU438 iz Beograda za Kataniju, koji je prema planu trebalo da poleti danas u 11 časova i 55 minuta odložen je za kasniji termin i prema trenutnim informacijama biće realizovan danas u 20 časova i 25 minuta po lokalnom vremenu, saopštila je Er Srbija.

Posledično, let JU439 iz Katanije za Beograd, koji je trebalo da poleti danas u 14 časova i 30 minuta, biće realizovan danas u 23 časa po lokalnom vremenu. Privremeno zatvaranje aerodroma na Kataniji utiče na redovnost saobraćaja i gubljenje aerodromskih slotova svih avio-kompanija, navedeno je u saopštenju.

Posledično, tokom predstojećeg vikenda kapacitet aerodroma u Kataniji za poletanja i sletanja može biti smanjen, što može prouzrokovati dalja pomeranja vremena letova. Er Srbija preduzima sve što je u njenoj moći da bi pružila podršku putnicima na navedenim letovima.

Više informacija putnici mogu dobiti pozivom Kontakt centra Er Srbije na brojeve telefona 0800 111 528 iz Srbije, +381 11 311 21 23 iz inostranstva, na sajtu airserbia.com ili praćenjem stranice Er Srbije na društvenim medijima. Uprava aerodroma u italijanskom gradu Kataniji saopštila je prethodno da će deo aerodroma danas biti zatvoren zbog velike količine pepela nastale usled aktivnosti vulkana Etna.

Za saobraćaj će biti zatvoreni sektori B2 i B3, navedeno je u saopštenju. Eruptivna aktivnost Etne završila se jutros, ali je izbačena velika količina pepela. “Letovi će biti nastavljeni kada vulkanski pepeo bude uklonjen”, navela je uprava aerodroma.

Ostavite komentar