Vesti > Srbija

Dačić najoštrije OSUDIO IZJAVE ŠKORA, ali i opozicije: "Opravdavanje PRETNJI porodici predsednika VUČIĆA je isto ZLOČIN"

Dodaje se da se ni u jednoj zemlji na svetu to ne bi tolerisalo

Izvor: K1info

Autor: Kristina Jokić

08/07/2024 > 14:43

podeli vest:

Dačić najoštrije OSUDIO IZJAVE ŠKORA, ali i opozicije: "Opravdavanje PRETNJI porodici predsednika VUČIĆA je isto ZLOČIN"
Foto: ATA Images


Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da je opravdavanje pretnji porodici predsednika Aleksandra Vučića isto zločin, kao i pretnja i poziv Srđana Škora na ubistvo Danila Vučića, te da je potpuno opravdano što je tužilaštvo formiralo predmet tim povodom.

- Opravdavanje pretnji porodici predsednika Aleksandra Vučića koje dolazi od različitih opozicionih grupacija i pojedinaca poput Đilasove partije je isto zločin, kao i pretnja i poziv Srđana Škora na ubistvo Danila Vučića - rekao je Dačić, saopšteno je iz MUP-a.

Dodaje se da se ni u jednoj zemlji na svetu to ne bi tolerisalo, već bi bilo strogo sankcionisano i takvi bi pojedinci i partije naišli na osudu cele javnosti i bili bi praktično izopšteni iz političkog života.

- Zato je potpuno opravdano što je tužilaštvo formiralo predmet tim povodom. To je krivično delo za koje mora da se odgovara - istakao je Dačić.

Novinar Srđan Škoro izjavio je u emisiji KTV da bi Danilo Vučić, kako bi dao doprinos Srbiji, trebalo o svom trošku i bez obezbeđenja da ode u Majdanpek i na Kosovo i Metohijiu, ali i u rudnik litijuma da bi pokazao da taj metal nije štetan, dok je Stranka slobode i pravde u saopštenju ocenila kao "neverovatno" da tužilaštvo "kritičko mišljenje" tretira kao ugrožavanje sigurnosti predsednika i njegove porodice.

Ostavite komentar