Vesti > Srbija

KOSOVSKA MITROVICA posle napada: Pogledajte kordon KFOR-a koji je opkolio MOST NA IBRU, vrvi od oklopnih vozila (VIDEO)

Pripadnici tzv. kosovske policije naoružani dugim cevima i danas su raspoređeni ispred zgrada u severnom delu Kosovske Mitrovice

Izvor: K1info

Autor: Kristina Jokić

31/08/2024 > 12:52

podeli vest:

KOSOVSKA MITROVICA posle napada: Pogledajte kordon KFOR-a koji je opkolio MOST NA IBRU, vrvi od oklopnih vozila (VIDEO)
Foto: tanjug printskrin


Na glavnom mostu na Ibru u Kosovskoj Mitrovici pojačano je prisustvo pripadnika KFOR-a, a osim italijanskih karabinjera, koji su stalno stacionirani na mostu, tu su i pripadnici češkog kontingenta.

Vojnici KFOR-a su sa opremom za razbijanje demonstracija i na mostu su formirali kordon, javlja izveštač Tanjuga. Na mostu na Ibru parkirana su i dva oklopna vozila KFOR-a.

Do pojačanja snaga KFOR-a dolazi nakon što je juče tzv. kosovska policija upala u zgrade Privremenih organa u Leposaviću, Kosovskoj Mitrovici, Zvečanu i Zubinom Potoku, kao i u bolnički krug KBC Kosovska Mitrovica, zgradu u kojoj se nalaze prostorije PIO Fonda, prostorije Kancelarije za KiM, Kosovsko-mitrovačkog upravnog okruga i Centra za socijalni rad.

Pripadnici tzv. kosovske policije naoružani dugim cevima i danas su raspoređeni ispred zgrada u severnom delu Kosovske Mitrovice u koje su juče upali i zatvorili ih. Akciju Prištine osudili su misija EU u Prištini, kao i ambasada SAD i ambasadori Nemačke, Velike Britanije i Francuske.

Pomoćnik američkog državnog sekretara za evropska i evroazijska pitanja Džejms O'Brajen zatražio je od premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija da prekine nekoordinisane i provokativne akcije, koje, kako je naveo, "negativno utiču na partnerstvo" SAD i Prištine.

BONUS VIDEO

Ostavite komentar