Vesti > Srbija

Evo kada će biti SAHRANA VELIKOM BORI ĐORĐEVIĆU! Počivaće u rodnom gradu, poznato i vreme KOMEMORACIJE

Bora Đorđević biće sahranjen u subotu u svom rodnom Čačku, po njegovoj želji

Izvor: K1info/RINA

Autor: Kristina Jokić

04/09/2024 > 15:50

podeli vest:

Evo kada će biti SAHRANA VELIKOM BORI ĐORĐEVIĆU! Počivaće u rodnom gradu, poznato i vreme KOMEMORACIJE
Foto: instagram printscreen/milicatodorovicofficial


Bora Đorđević počivaće u Čačku, što je i bila i njegova želja za života. Ova informacija sada je i zvanično potvrđena, a komemoracija će se obaviti u petak.

- Sahrana će se obaviti na Gradskom groblju, a u petak će biti održana komemoracija u Domu kulture. Takođe povodom njegove smrti, petak će u gradu Čačku biti proglašen za Dan žalosti - potvrđeno je za agenciju RINA.

Foto: Wikipedia/Youtube PrintScreen/RSFranceIDF

 

Ovu informaciju potvrdio je i gradonačelnik Čačka Milun Todorović koji se takođe oprostio od svog velikog prijatelja.

- Dragi Boro, dragi prijatelju, hvala ti za svaku strofu i svaki takt uz koji sam odrastao. Hvala ti za svaki savet i lepu reč, a najveće hvala za to što si me smatrao prijateljem. Obećavam ti u svoje i u ime svih Čačana, a ti si to već znao, da nikada nećeš biti zaboravljen. Grad Čačak uskoro će dobiti ulicu koja će nositi ime našeg velikog Bore Đorđevića, ulicu kojom će koračati i neke nove, buduće generacije, učeći stihove i tonove koji nikada neće izbledeti iz sećanja njihovih roditelja i baka i deka.Tvoja poslednja želja da budeš sahranjen u svom rodnom gradu, će biti ispunjena, i kako si i sam govorio, vratićeš se na padine Jelice da ostaneš zauvek u Čačku - navodi se u oproštajnom pismu gradonačelnika Čačka.

BONUS VIDEO 

Uskoro opširnije na k1info.rs

Ostavite komentar