Vesti > Srbija

Ministri izjavili SAUČEŠĆE povodom smrti RADE ĐURIČIN! Dačić: "Svoju radost življenja i stvaranja prenosila je na druge"

Dodao je da će Đuričin ostati zapamćena i po harizmi i osmehu kojima je svima nama donosila radost i ulepšavala dane

Izvor: K1info

Autor: Kristina Jokić

04/09/2024 > 18:04

podeli vest:

Ministri izjavili SAUČEŠĆE povodom smrti RADE ĐURIČIN! Dačić: "Svoju radost življenja i stvaranja prenosila je na druge"
Umrla Rada Đuričin - Foto: ATA Images


U Beogradu je danas preminula Rada Đuričin, jedna od najznačajnijih jugoslovenskih i srpskih glumica i dugogodišnja članica ansambla Jugoslovenskog dramskog pozoršta, saopštili su iz JDP-a. 

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić uputio je danas izraze najdubljeg saučešća porodici Rade Đuričin povodom smrti glumice, koja je, kako je rekao, svojim talentom ostavila neizbrisiv trag, kako na srpskoj umetničkoj sceni, tako i u srcima publike.

- Povodom smrti naše drage Rade Đuričin, u ime Ministarstva unutrašnjih poslova i u svoje ime, upućujem izraze najdubljeg saučešća. Njena posvećenost i doprinos umetnosti ostaće nezaboravni. Radin talenat i umeće da prenese emocije i dubinu likova koje je tumačila inspirisali su mnoge - poručio je Dačić, navodi se u saopštenju MUP-a.

Foto: ATA Images

 

Dodao je da će Đuričin ostati zapamćena i po harizmi i osmehu kojima je svima nama donosila radost i ulepšavala dane.

- Svoju sreću i radost življenja i stvaranja prenosila je na druge i to je ono što je dodatno čini posebnom - naveo je u telegramu ministar Dačić.

Nikola Selaković uputio telegram saučešća

Ministar kulture Nikola Selaković uputio je danas telegram saučešća porodici, prijateljima i poštovaocima povodom smrti Rade Đuričin. 

- Danas je težak dan za kulturu zbog odlaska još jednog velikog imena naše umetničke scene. Zaista me duboko pogodila vest o odlasku divne, drage i uvek nasmejane Rade Đuričin, velike dramske umetnice koja je obogatila i oplemenila našu glumačku pozornicu. Impresivnom harizmom, raskošnim talentom i neverovatnom sposobnošću da radost kojom je plenila širi oko sebe, ostavila je neizbrisv trag u našem pozorištu, kinematografiji i našoj kulturi. Pamtićemo Radu ne samo po izvanrednim ulogama i tome što je davala sebe tokom interpretacije velikih književnih dela, već i kao jedinstvenu ličnost koja je do kraja živela i slavila život. Porodici i prijateljima izražavam najdublje saučešće. Neka joj je večna slava i hvala.

BONUS VIDEO 

Ostavite komentar