Vesti > Srbija

Otkriveno ŠTA SE DEŠAVALO IZA VRATA POLICIJSKE STANICE u Kosovskoj Mitrovici! "Šokiran sam, ČIST OBRAZ je najbitniji"

Bivši gradonačelnik Severne Mitrovice saslušan je zbog navodnog falsifikovanja dokumenata, a sada je ispričao i kako je to teklo u stanici

Izvor: K1info

Autor: Kristina Jokić

04/09/2024 > 16:27

podeli vest:

Otkriveno ŠTA SE DEŠAVALO IZA VRATA POLICIJSKE STANICE u Kosovskoj Mitrovici! "Šokiran sam, ČIST OBRAZ je najbitniji"
Milan Radojević - Foto: tanjug printskrin


Bivši gradonačelnik Severne Mitrovice Milan Radojević saslušan je u policijskoj stanici u Kosovskoj Mitrovici, jer ga tzv. kosovski organi terete za falsifikovanje dokumenata, nakon čega je on naglasio da se ne krije od policije i da se danas dobrovoljno pojavio u stanici.

- Ne krijem se, smatram da su čist obraz i mirna savest najbitniji. Zato sam i došao danas ovde da vidim o čemu se radi, u čemu je problem. Ako je najveći moj greh što radim za institucije Republike Srbije, ja sam izuzetno ponosan na to - poručio je Radojević, prenosi Tv Most.

Ocenio je mučnom situaciju koja u Kosovskoj Mitrovici vlada već više dana i manjak profesionalizma u ponašanju policije kako prema Srbima tako i u njenom nastojanju da mu juče uruči poziv za saslušanje, pošto ga nisu pronašli kući, jer se nalazio u centralnoj Srbiji.

Nakon 15 minuta boravka u policijskoj stanici Radojević se obratio medijima i preneo da nije fizički dobio poziv i da je zato danas došao u policiju. Ispričao je da su sedmorica policajaca juče išla po njegovom komšiluku, od prodavnice do prodavnice, da bi ga pronašli i da bi mi uručili poziv.

- Zaista sam šokiran time, jer ja sam ipak bivši gradonačelnik ovog grada i bivši zamenik ministra unutrašnjih poslova. Ne krijem se, opšte je poznata adresa za sve Mitrovčane koji žive u ovom gradu - rekao je Radojević.

On je rekao da su sedmorica policajaca išla po komšiluku, uznemiravali komšije i tražili da ga nađu kako znaju i umeju.  Uz napomenu da ne može šire da govori, on je dodao da ne zna šta u policiji pokušavaju.

- Da li pokušavaju ovaj institucionalni pritisak. Ova represija jeste, da kažemo, uperena protiv rukovodećih ljudi Srpske liste, ali osećaju je svi građani ovog grada - naveo je Radojević.

Radojević je poziv za saslušanje dobio zajedno sa još četvoricom zvaničnika srpskih rukovodilaca ustanova koje su funkcionisale u sistemu Republike Srbije, koje je Kosovska policija blokirala u prošli petak, a svi se oni terete za falsifikovanje dokumenata.

Tzv. kosovska policija nastavila je sa zaplenom opreme i inventara zatečenih u zgradi Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica.

Tzv. kosovska policija upala je u petak u zgrade Privremenih organa u Leposaviću, Kosovskoj Mitrovici, Zvečanu i Zubinom Potoku, kao i u bolnički krug KBC Kosovska Mitrovica, zgradu u kojoj se nalaze prostorije PIO Fonda, prostorije Kancelarije za KiM, Kosovsko-mitrovačkog upravnog okruga i Centra za socijalni rad.

U nedelju su prištinske institucije postavile trojezične natpise na kojima su istaknuta tzv. kosovska obeležja. Na objektu u kom su se nalazili PIO fond i Kosovsko-Mitrovački okrug zalepljene su papirne table na kojima piše: Ministarstvo unutrašnjih poslova, Ministarstvo administracije lokalne samouprave i Ministarstvo rada i transfera.

BONUS VIDEO 

Ostavite komentar