Vesti > Srbija

KATASTROFALNE POPLAVE na BALKANU vraćaju sećanje na OBRENOVAC! Čučković poslao VAŽNU PORUKU ugroženima

Čučković je za K1 info portal rekao da je očigledno da su klimatske promene "krivac" za sve obilnije padavine

Izvor: K1info

Autor: Mina Duduković

04/10/2024 > 13:50

podeli vest:

KATASTROFALNE POPLAVE na BALKANU vraćaju sećanje na OBRENOVAC! Čučković poslao VAŽNU PORUKU ugroženima
Miroslav Čučković za K1info o poplavama - Foto: ATA Images/Tanjug/Vladimir Sporčić/Facebook printscreen


Miroslav Čučković, gradski menadžer i nekadašnji predsednik Obrenovca, opštine koja je simbol majskih poplava u Srbiji 2014. godine, smatra da nema razloga za zabrinutost zbog velikih padavina u Srbiji.

Međutim, dramatične vesti koja nam stižu iz susedne BiH gde, kako javljaju mediji, ima i mrtvih, kao i vanredna situacija u Hrvatskoj i Crnoj Gori, podsetili su nas na strahote koje smo prošli pre 10 godina, kada je Obrenovac bio potpuno poplavljen, Šabac u poslednjem trenutku spasen, a Krupanj je u klizištima uništen.

Čučković je za K1 info portal rekao da je očigledno da su klimatske promene "krivac" za sve obilnije padavine i poplave koje su u prethodnom periodu zadesile Centralnu Evropu, a sada i region. 

- Kada se desi prirodna katastrofa, kao što je danas ova u regionu, tu ne postoji rešenje. Najvažnije je u takvim situacijama da nadležni donose najbolja rešenja i da se prati situacija na terenu kako bi se pomoglo građanima. Takođe, veoma je važno da stanovništvo sarađuje sa spasilačkim ekipama. Nikako se ne treba voditi nekim istorijskim događajima i pomisliti: "Ovde se nikad nije izlilo, pa neće ni sad", već treba biti u pripravnosti i u skladu sa dešavanjima u ovom trenutku - objasnio je Čučković. 

BONUS VIDEO:

Ostavite komentar