Vesti > Srbija

Vučević: "Kurtiju se priviđaju aktivnosti VOJSKE SRBIJE, pokušava da podigne tenzije"

On je istakao da nema dodatnih aktivnosti, da "ništa ne spremamo što može da dovede do pogoršanja na terenu"

Izvor: K1info

Autor: Anica Ninković

13/10/2024 > 17:14

podeli vest:

Vučević: "Kurtiju se priviđaju aktivnosti VOJSKE SRBIJE, pokušava da podigne tenzije"
Foto: Tanjug/Nenad Mihajlović/bg


Premijer Srbije Miloš Vučević izjavio je danas da se premijeru privremenih prištinskih institucija Aljbinu Kurtiju priviđaju aktivnosti Vojske Srbije, ocenjujući da Kurti pokušava da podigne tenzije i da zamagli ono što radi na terenu.

Povodom tvrdnji Kurtija o kretanju snaga Vojske Srbije u blizini administrativne linije sa AP Kosovom i Metohijom, Vučević je rekao da Kurti pokušava da zamagli i stavi sa strane ono što on radi, a što vodi ka eskalaciji na terenu.

- Vojska Srbije je u dnevnoj komunikaciji sa komandom Kfora, i imamo sve organizovane komunikacione linije i zajedničke patrole, a Aljbinu Kurtiju se privđaju stalno aktivnosti Vojske Srbije, naravno pokušavajući da podigne tenziju, i pre svega zamagli i stavi sa strane ono što on radi, a što dovodi ili vodi ka eskalaciji na terenu, ugrožavajući ljudska prava i slobode Srba na AP KiM, posebno na severu - rekao je premijer novinarima, posle održavanja Vojne svečanosti u Nišu, povodom obeležavanja 80 godina od osnivanja 63. padobranske brigade.

Foto: www.mod.gov.rs

 

Vučević je naveo da su se te "snage" koje su se navodno srele sa pripadnicima Vojske Srbije "lopovi, kriminalci i šverceri", navodeći da oni sa teritoriji AP KiM ulaze preko administartivne linije na prostor centralne Srbije i pokušavaju da kradu šta god da nađu, saopšteno je iz Vlade Srbije.

On je istakao da nema dodatnih aktivnosti, da "ništa ne spremamo što može da dovede do pogoršanja na terenu".

- Naprotiv, mi smo veoma smo smireni i trepeljivi. Trpimo više nego što bi iko trpeo, zato što želimo da čuvamo mir i političku stabilnost, a da će se videti šta će Kurti sutra da spremi - naveo je Vučević.

BONUS VIDEO:

Ostavite komentar