Vesti > Srbija

UČENIK PRETIO UBISTVOM DVOJICI DRUGARA, roditelji u PANICI, a evo šta su uradili u ŠKOLI

Aktiviran je Tim za zaštitu od nasilja, a pojačan je i vaspitan rad sa detetom u ovoj školi

Izvor: K1info

Autor: Mina Duduković

23/10/2024 > 07:47

podeli vest:

UČENIK PRETIO UBISTVOM DVOJICI DRUGARA, roditelji u PANICI, a evo šta su uradili u ŠKOLI
Foto: Freepik.com


Dečak četvrtog razreda OŠ "Jovan Jovanović Zmaj" u obrenovačkom naselju Zvečka pretio je drugovima da će ih ubiti, što je izazvalo veliku paniku među pojedinim roditeljima čija deca pohađaju tu školu, saznaje K1info.

Kako nam je ispričala majka devojčice koja ide u razred sa ovim dečakom, a koja je prisustvovala incidentu, sve se odigralo ispred školskog dvorišta, posle časova.

- Deca su krenula iz škole, a samo nekoliko metara dalje, dečak je uzvinkuo: "Sve ću da vas ubijem!". Da stvar bude gora, to dete jeste problematično i tokom tog dana je već imao nekoliko ispada, kao što je lupanje o klupu i svađalački nastupi prema drugovima, kao i vikanje... Čula sam od nekih roditelja i da se u autobusu "hvalio" nekim spiskom dece, što me je dodatno uznemirilo, jer svaka sitnica koja podseti na "Ribnikar" zaista nas zastrašuje. Takođe, veliki je problem što naša škola nema stalno obezbeđenje, ni školskog policajca - ispričala je za naš portal majka jedne devojčice.

Tragom ove priče, kontaktirali smo Veru Đorđević, direktorku ove osnovne škole koja nam je do detalja ispričala šta se dogodilo i naglasila da je škola preduzela sve mere, kako se ovako nešto ne bi ponovilo.

Foto: Beoinfo

 

- Čim smo saznali za tu informaciju odmah smo preduzeli sve mere. Prvo je sazvan hitan roditeljski sastanak na kojem je prisustvovao i pedagog škole. Odmah je aktiviran i Tim za zaštitu od nasilja, a pojačan je i vaspitan rad sa detetom, što podrazumeva razgovore i praćenje njegovog ponašanja. Moram da napomenem da se incident nije dogodio u školi, ali smo mi svakako preduzeli odgovornost. Roditelji dečaka su saradljivi, što je veoma važno u ovakvim situacijama - ispričala je za naš portal direktorka škole.

Prema njenim rečima, nikakav spisak đaka nije pronađen, ali je činjenica da je dečak izgovorio teške reči svojim drugovima.

- Svađa je nastala zbog lopte. Dečak se posvađao sa dvojicom svojih drugara, a onda je prema rečima devojčica koje su tu bile rekao: "Ubiću vas". Do sada ovaj dečak nije pokazivao nikakve znakove nasilja, a čak i negira da je to izgovorio - zaključila je direktorka. 

BONUS VIDEO: 

 

 

Ostavite komentar