Vesti > Svet

NESTVARAN PRIZOR: Grčka PODELJENA na DVA DELA, pogledajte SNIMKE autoputa Atina-Solun OD KOJIH STAJE DAH

Grčka kompanija Egejski autoput, koja upravlja ovim saobraćajnicama, objavila je snimke iz vazduha i sa zemlje

Autor: K1info/newpost.gr

12/09/2023 > 13:15

podeli vest:

NESTVARAN PRIZOR: Grčka PODELJENA na DVA DELA, pogledajte SNIMKE autoputa Atina-Solun OD KOJIH STAJE DAH
Foto: Printscreen youtube/Aegean motorway


Nevreme Danijel napravilo je katastrofalne posledice u centralnoj oblasti Grčke, Tesaliji, a snimci i fotografije razornih poplava su uznemirujuće.

Snimci državnog autoputa od Soluna do Larise su šokantni i teško je poverovati da su mnogi naši i strani turisti tuda prošli u skorije vreme. Naime zbog izlivanja reke Pinion poplavljene su mnoge oblasti, ali je i Grčka "praktično" podeljena na dva dela. Deo autoputa kod Larise na potezu od Soluna ka Atini je zatvoren i pod vodom.

Kompanija Egejski autoput, koja upravlja saobraćajnicama u ovim oblastinma, objavila je snimke iz vazduha i zemlje.

- Zabrana saobraćaja na Egejskom autoputu je i dalje na snazi zbog velikih poplava u oblasti Girtoni-Sikuri (H.Th. 366). Saobraćaj je moguć na deonici Solun – Leptokarija i od Nikaje, odnosno od petlje od Larise za Atinu i obratno - navodi se u saopštenju kompanije egejski autoput.

Kako je na Facebbok nalogu objavio jedan naš državljanin autoputem se može do Platamona, tako da svi turisti koji ovih dana planiraju put za Atinu, moraju da idu okolo, odnosno, moraju da idu autoputem Egnatijas koji vodi ka Jonskom moru, odnosno ka Igumenici, pa da se preko Korinta (Peloponez) domognu Atine.

- Na svim drugim lokacijama u Grčkoj je sve normalno a vreme je lepo i toplo - napisao je Radmilo Belić na Facebbok stranici Grčka info. 

Nacionalna opservatorija Atine/meteo.gr predstavila je dnevne i kumulativne nivoe padavina tokom oluje Daniel u Tesaliji.

Podsetimo, nekoliko oblasti u Grčkoj pogodila je oluja Danijel, kada je za dva dana palo kiše koliko ne padne ni za godinu dana, što je u najugroženijim mestima izazvalo poplave, nestanak struje, urušavanje mostova...

Mnoga naselja su odsečena od ostatka zemlje, a najkritičnije je i dalje u Tesaliji, odnosno u oblasti Pelion,Larisi i okolini grada Kardice.

Ostavite komentar