Vesti > Svet

ALBANSKI LOBISTA Bob Menendez na SUDU zbog MITA: Senator tvrdi da nije kriv

Menendez i njegova supruga terete se da su primali mito da bi pomagali biznismenima iz Nju Džersija i vladi Egipta

Izvor: K1info/Tanjug

27/09/2023 > 18:45

podeli vest:

ALBANSKI LOBISTA Bob Menendez na SUDU zbog MITA: Senator tvrdi da nije kriv
Foto: wikipedia.org


Američki senator Robert Menendez izjasnio se danas da nije kriv nakon što je protiv njega i njegove supruge podignuta optužnica za primanje mita.

Njegova supruga Nadin i drugi optuženi takođe su se izjasnili da nisu krivi, prenosi CNN.

Bob Menendez, za kog je predsednik Aleksandar Vučić rekao da je najveći albanski lobista, ranije je odbio pozive kolega demokrata u svojoj matičnoj državi Nju Džersi da podnese ostavku na mesto senatora.

Kancelarija američkog tužioca na Menhetnu tereti Menendeza i njegovu suprugu da su primali hiljade dolara mita u zamenu za korišćenje moći i uticaja kao senatora u korist biznismena iz Nju Džersija i činili usluge vladi Egipta, preneo je Rojters.

Tužioci su rekli da mito uključuje gotovinu, zlato, uplate za hipoteku za kuću, nadoknadu za posao sa minimalnim zahtevima, luksuzno vozilo i druge stvari od vrednosti.

Menendez je u Senatu od 2006. godine, a bio je predsednik uticajnog komiteta američkog Senata za spoljne poslove do pre dva dana kada je podneo ostavku.

Tužioci traže da Menendezu bude oduzeta imovina, uključujući kuću u Nju Džersiju, Mercedes-Benc iz 2019. godine i oko 566.000 dolara u gotovini, zlatnim polugama i sa bankovnog računa.

Ostavite komentar