Vesti > Svet

Osumnjičeni za UBISTVO francuskog PROFESORA zakleo se ISLAMSKOJ DRŽAVI

Posle napada u Arasu, ministar unutrašnjih poslova Džerald Darmanen istakao je da je Francuska u najvišem stepenu uzbune

Izvor: K1info/Tanjug

17/10/2023 > 16:53

podeli vest:

Osumnjičeni za UBISTVO francuskog PROFESORA zakleo se ISLAMSKOJ DRŽAVI
Foto: Tanjug/AP Photo/Bob Edme


Muškarac, koji je u napadu nožem 13. oktobra smrtno izbo jednog učitelja i ranio još tri osobe u školi francuskom gradu Arasu, zakleo se na vernost Islamskoj državi, rekao je da francuski tužilac za borbu protiv terorizma.

Tužilac Žan-Fransoa Rikar dodao je da je zatražio otvaranje sudske istrage za zločine povezane sa terorizmom protiv tri lica, uključujući glavnog osumnjičenog, poznatog kao Mohamed M, preneo je Reuters.

 

Rikar je naveo je da će se Muhamed M (20), njegov 16-godišnji brat i mladi rođak pojaviti pred sudijom za borbu protiv terorizma i zatražio da se prva dvojica pritvore.

- Mohamed M. je u audio zapisu izjavio da mrzi Francusku i rekao da se zaklinje na vernost Islamskoj državi - rekao je Rikar.

Posle napada u Arasu, ministar unutrašnjih poslova Džerald Darmanen istakao je da je Francuska u najvišem stepenu uzbune.

Dodao je da je taj napad povezan s događajima na Bliskom istoku, gde Izrael izvodi vojnu ofanzivu protiv Hamasa, nakon što su militanti iz te organizacije prošle nedelje napali Izrael.
 

Ostavite komentar